Eπιπλέον 110εκ στην Τουρκία για στήριξη προσφύγων

Επιπλέον 60 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία , απελευθέρωσε σήμερα η Κομισιόν.

Τα επιπλέον 60 εκατομμύρια θα καλύψουν τα έξοδα για τη σίτιση, την υγειονομική περίθαλψη και τη στέγαση των μεταναστών που έχουν επιστρέψει από την Ελλάδα στην Τουρκία . Ένα επιπλέον 50 εκατομμύρια σε ανθρωπιστική βοήθεια θα αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες των προσφύγων από τη Συρία στην Τουρκία. Τα δύο ποσά ανεβάζουν τη συνολική υποστήριξή της

ΕΕ μέχρι στιγμής στα 187 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης , ο Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και Διαχείρισης Κρίσεων , δήλωσε σχετικά πως η ΕΕ έχει ήδη ξεκινήσει την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στο έδαφος της Τουρκίας από την αρχή της κρίσης. Τόνισε δε ότι η νέα διευκόλυνση για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία "μας επιτρέπει να αυξήσουμε σημαντικά την υποστήριξή ώστε οι άνθρωποι αυτοί να ζουν με αξιοπρέπεια. Τα επιπλέον 50 εκατομμύρια σε ανθρωπιστική βοήθεια καταδεικνύουν τη δέσμευση των εταίρων στην ΕΕ να κινητοποιηθούν γρήγορα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που χρειάζονται τη στήριξή μας περισσότερο. "

Αντίστοιχα ο Johannes Hahn , Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τη διεύρυνση Οι διαπραγματεύσεις , δήλωσε : «Με το ειδικό μέτρο που εγκρίθηκε σήμερα, εξασφαλίζεται ότι οι μετανάστες που επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Τουρκία λαμβάνουν όλη την αναγκαία στήριξη. Η υποστήριξη θα πάει χέρι χέρι με τις προσπάθειες της Κομισιόν να παρακολουθεί την Τουρκία σε σχέση με τις νομικές εγγυήσεις που πρέπει να ισχύουν για όλους τους μετανάστες που επιστρέφουν» .

Πηγη΄- ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα