Eπίδειξη δύναμης από Μπενφίκα και Σπόρτινγκ

Σπόρτινγκ και Μπενφίκα έκαναν επίδειξη δύναμης πανηγυρίζοντας νίκες με 6-0, ενώ η Πόρτο αποδοκιμάστηκε μετά την ισοπαλία (1-1) με την Ρίο Αβε στο Dragao.

Η πρωτοπόρος Σπόρτινγκ του Ζόρζε Ζέσους κατεδάφισε (0-6) την Βιτόρια Σετούμπαλ , με τους Σλιμανί και Μπρούνο Σέζαρ (στο ντεμπούτο του φτάνοντας από την Εστορίλ) να σημειώνουν από δύο γκολ και τους Ζοάο Μάριο και Ακουιλάνι να χρίζονται επίσης σκόρερ. «Τίτλος; Είμαστε ακόμα στην 16η αγωνιστική και αυτή η ομάδα δεν έχει την εμπειρία να είναι πρώτη

και να κερδίζει το πρωτάθλημα, όπως η Πόρτο και η Μπενφίκα. Επιδιώκουμε μία διαδρομή και μία κουλτούρα που δεν θέλει έξι μήνες αλλά χρόνια Οι φίλαθλοί μας για μία ακόμα φορά είναι υπερήφανοι για την ομάδα,» είπε ο προπονητής της Σπόρτινγκ Ζόρζε Ζέσους.

Η νίκη επέστρεψε στην Σπόρτινγκ να ξεφύγει 4 πόντους στην κορυφή (με 41 βαθμούς) της Primeira, ενώ η Μπενφίκα έφτασε την Πόρτο (στους 37), αφού διέλυσε την Μαρίτιμο. «Ημασταν υπέροχοι στο ξεκίνημα του 2016,» τόνισε ο προπονητής της Μπενφίκα Ρουί Βιτόρια. Οκτώ πόντους πίσω τους βρίσκεται η Μπράγκα που κέρδισε (3-0) την Ακαντέμικα.

Την συνάντηση της Πόρτο με την Ρίο Αβε, που ηττήθηκε (2-0) το Σάββατο από την Σπόρτινγκ, παρακολούθησαν μόνο 19.000 φίλαθλοι, η χαμηλότερη προσέλευση μέσα στη σεζόν, ενώ στο τέλος βγήκαν τα περίφημα λευκά μαντήλια «Εχω τη δύναμη να πάω να προπονήσω και πάλι τους παίκτες αύριο,» δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Πόρτο Ζουλιέν Λοπετέγκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα