Eνώπιον του Εκλογοδικείου, αλλα δυο «άκυρα» ψηφοδέλτια

Με τη μαρτυρία δυο ακόμη εκπροσώπων του ΑΚΕΛ, για δυο περιστατικά ακύρωσης ψηφοδελτίων που η πλευρά του τέως Δημάρχου Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου, ζητά να προσμετρήσουν υπέρ του, συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία στο Εκλογοδικείο, στο πλαίσιο εξέτασης του αιτήματος για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον πρώτο μάρτυρα, που κατέθεσε σήμερα - και δεύτερο από ένα σύνολο 20 μαρτύρων - ψηφοδέλτιο στο κέντρο Ζ` του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Φύλας, θεωρήθηκε άκυρο επειδή

έφερε διπλό "Χ" στο τετραγωνάκι της υποψηφιότητας Ανδρέα Χρίστου.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε ψηφοδέλτιο στο κέντρο Ε` του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, το οποίο επίσης θεωρήθηκε άκυρο, καθώς στο τετραγωνάκι του υποψηφίου Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου, υπήρχε μουντζούρα κάτω από τον σταυρό προτίμησης.

Αμφισβητήθηκαν τα λεχθέντα

Και οι δυο μάρτυρες ανέφεραν πως προχώρησαν σε προφορικές ενστάσεις, ενώ υποστήριξαν πως η πρόθεση ψήφου ήταν φανερή και θα έπρεπε να προσμετρήσουν οι ψήφοι υπέρ του Ανδρέα Χρίστου.

Από πλευράς Νομικής Υπηρεσία και δικηγόρων του νυν Δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη, υποδείχθηκε πως οι δυο μάρτυρες δεν έκαναν οποιανδήποτε επίσημη γραπτή ένσταση, ενώ αμφισβητήθηκαν τα λεχθέντα τους.

Οι επόμενες δικάσιμοι έχουν οριστεί για τις 6,7 και 9 Ιουνίου (08:30).

ΠHΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα