Eνημέρωθηκε για την κυπριακή οικονομία ο Γκούντφινσον

Για την οικονομική κατάσταση την Κύπρο ενημερώθηκε σήμερα από τον Πρόεδρο και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ισλανδίας, Έιναρ Γκούντφινσον, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος, προέβη σε ενημέρωση αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, εξηγώντας

τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί, στις προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και κάνοντας αναφορά στα σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που εμμένουν.

Ο κ. Γκούντφινσον ενημέρωσε τους Κύπριους βουλευτές για την οικονομική κρίση στην Ισλανδία, το 2008, επισημαίνοντας τους παράγοντες που συνέτειναν στην επιτυχή αντιμετώπισή της.

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και στη χώρα του, σε αυτό το πλαίσιο.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για επιμέρους πτυχές των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης και στις δύο χώρες, με τη συμμετοχή όλων των παρόντων βουλευτών, Νικόλα Παπαδόπουλου, Μαρίας Κυριακού, Πρόδρομου Προδρόμου και Μάριου Μαυρίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα