EMMY 2015: Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου σε Αφρικοαμερικανίδα

Ιστορική ήταν η χθεσινή βραδιά απονομής ΕΜΜΥ 2015, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων, το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα κερδίζει αφροαμερικανίδα γυναίκα.

Ο λόγος για τη Βαϊόλα Ντέιβις η οποία, έγινε το απόλυτο highlight της 67ης Απονομής των Βραβείων Emmy.

Ο ευχαριστήριος λόγος της σκόρπισε συγκίνηση στο κοινό που παρακολούθησε την τελετή απονομής. Ξεκίνησε με μια φράση της αφροαμερικανίδας ακτιβίστριας Χάριετ Τούμπμαν από το 1800 και κορύφωσε το συγκινητικό της λόγο, μιλώντας για τον τρόπο με τον

οποίο η τηλεόραση μπορεί να ορίσει από την αρχή τις έννοιες του τι σημαίνει «να είσαι όμορφη, σέξι, πρωταγωνίστρια, μαύρη». Ακολούθως ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες που δεν κατάφεραν ποτέ να κερδίσουν το βραβείο που τελικά η ίδια κράτησε στα χέρια της, από την Κέρι Γουάσινγκτον μέχρι την συνυποψήφιά της Ταράτζι Π. Χένσον (για το «Empire»), την Χάλι Μπέρι, την Μίγκαν Γκουντ και την Γκαμπριέλ Γιούνιον.

«Θέλω να σας πω κάτι. Το μόνο πράγμα που χωρίζει τις έγχρωμες γυναίκες από οποιονδήποτε άλλο είναι οι ευκαιρίες. Δεν μπορείς να κερδίσεις το Emmy για ρόλους που απλά δεν υπάρχουν εκεί έξω», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Η Βαϊόλα Ντέιβις υπήρξε το φαβορί και η μεγάλη νικήτρια του Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα για το «How to Get Away With Murder» στην 76η Απονομή των Βραβείων Emmy.

Πηγή - NewYorkTimes

Keywords
Τυχαία Θέματα