EDT: Ζημιές λόγω πράξεων και παραλείψεων του Υπ. Μεταφορών

Τεράστιες ζημιές λέει ότι έχει υποστεί η εταιρεία EDT Agency Services, ως αποτέλεσμα πράξεων ή παραλείψεων του Υπουργού Μεταφορών και άλλων, σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», η εταιρεία EDT Agency Services, η οποία ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών συναφών με το λιμάνι Λεμεσού, έχει

καταχωρήσει αγωγές εναντίον του Υπουργού Μεταφορών και άλλων, διεκδικώντας αποζημιώσεις 150 εκ. ευρώ για ζημιές που έχει υποστεί λόγω της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, όπως υποστηρίζει.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκου Μιχαηλίδη σε σχέση με τις αγωγές που έχει καταχωρήσει, όπως καταγράφονται στο δημοσίευμα, η εταιρεία με σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «από τον Οκτώβριο 2016 η EDT έπαιρνε διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο

Συγκοινωνιών και συγκεκριμένα τόσο από τον Υπουργό κ. Μάριο Δημητριάδη όσο και από τον Γενικό Διευθυντή Αλέκο Μιχαηλίδη ότι οι εξελίξεις αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν θα προκαλούσαν οποιαδήποτε διαταραχή στην ομαλή λειτουργία των εργασιών της εταιρίας μας».

Προσθέτει ότι «το Υπουργείο Συγκοινωνιών μέσω της Αρχής Λιμένων με την μορφή τελεσίγραφων ουσιαστικά έκλεισε την πόρτα σε οποιοδήποτε διάλογο ώστε να υπάρξει μια λύση μέσω εναλλακτικών επιλογών».

Η EDT αναφέρει ότι «καλείται να προστατεύσει τις εργασίες 300 και πλέον ανθρώπων της καθώς επίσης και τη νομιμότητα που θα πρέπει να περικλείουν οποιεσδήποτε συμφωνίες γίνονται για το καλό της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η εταιρεία θεωρεί ότι «έχει υποστεί τεράστιες ζημιές ως αποτέλεσμα των πράξεων ή παραλείψεων του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Μάριου Δημητριάδη, του Υπουργείου Συγκοινωνιών, της Αρχής Λιμένων και των εταιρειών μετά των οποίων έχουν συνάψει συμφωνίες».

Καταλήγοντας η EDT αναφέρει πως «πιστεύουμε στην ανεξάρτητη Κυπριακή Δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι θα αποζημιωθούμε αλλά και θα επικρατήσουν σοφότερες σκέψεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη και για το συμφέρον της Κύπρου και της Κυπριακής οικονομίας».

Σε τοποθέτησή του, η οποία φιλοξενείται στο δημοσίευμα της «Χαραυγής», ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης σχολιάζει ότι η εταιρεία επιμένει σε κάποιες θέσεις για τις οποίες το Υπουργείο δεν μπορεί να πράξει οτιδήποτε, καθώς το λιμάνι Λεμεσού τυγχάνει διαχείρισης από τους ιδιώτες ανάδοχους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα