Corbyn: Ο διαμοιρασμός της Κύπρου δεν μπορεί να συνεχιστεί

Για τις σχέσεις των δύο χωρών αναφέρθηκε ο Jeremy Corbyn, πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο ο οποίος μίλησε σήμερα στους Ελληνοκύπριους της Αγγλίας στην παρουσία του Πάμπου Χαραλάμπους, ελληνοκυπριακής καταγωγής Βουλευτή, ο οποίος εξελέγη στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές της Βρετανίας.

«Από το 1974 προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όλους του Ε/Κ οι οποίοι μετακόμισαν στο Λονδίνο, και ειδικά στην περιοχή του Harringey. Έχουν γίνει πολλές συνεισφορές από Κύπριους εδώ στο Λονδίνο και σε όλη τη χώρα όλα

αυτά τα χρόνια. Η Κυπριακή κοινότητα έχει προσφέρει πολλά όλα αυτά τα χρονιά. Έχουν ανοίξει πολλές επιχειρήσεις και έχουν απασχολήσει πολύ κόσμο και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κοινότητα του Harringey. Εγώ χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ ενώπιον σας σήμερα και σας ευχαριστώ για όλα όσα έχετε προσφέρει», ανέφερε ο κ. Corbyn .

Επιπλέον ανέφερε ότι «το πρόβλημα με το Κυπριακό συνεχίζεται και δυστυχώς δεν έχει βρεθεί μια λύση, ούτε στις τελευταίες συναντήσεις αλλά ο διαμοιρασμός του νησιού δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα και σίγουρα θα βρεθεί μια λύση. Όσο βρίσκομαι εγώ εδώ θα συνεχίζουμε όλοι μαζί να εργαζόμαστε για μια ιδανική λύση και όλοι οι Ε/Κ της Αγγλίας θα μπορούν να επιστρέψουν να ζήσουν στον τόπο τους όπου επιθυμούν».

Τέλος ο Jeremy Corbyn συνεχάρη τον Βουλευτή Πάμπο Χαραλάμπους για την εκλογή του στις βουλευτικές και επίσης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην εκλογή. Είμαι περήφανος που θα υπάρχει σήμερα ένας Ελληνοκύπριος στη Βουλή και μια κυπριακή φωνή στο κόμμα μας, αλλά και στη βουλή.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα