Cyprus Steame Festival 2023

Χθές και σήμερα 1-2 Δεκεμβρίου 2023 οργανώθηκε στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Ίδρυμα ΘΑΛΗΣ το CYPRUS STEAME FESTIVAL 2023, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνάς Μιχαηλίδου.

 

Το CYPRUS STEAME FESTIVAL

υποδέχθηκε εκατοντάδες μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς από σχολεία που έζησαν μια συναρπαστική εμπειρία, σε ένα εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό περιβάλλον γεμάτο εκπλήξεις και υπέροχα δώρα. Την Παρασκευή οργανώθηκαν 13 διαδραστικά περίπτερα ενώ το διήμερο οργανώθηκαν 14 εκπαιδευτικά εργαστήρια που αφορούσαν τους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών, των Μαθηματικών, και της Επιχειρηματικότητας (STEAME) και στα οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από όλες τις επαρχίες.

Το Σάββατο οργανώθηκαν μαθητικοί διαγωνισμοί όπως Μαθηματικό Θέατρο, Θέατρο Επιστημών, MATHFactor , SCIENCEFactor και διαγωνισμός αφίσας STEAME, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και να κερδίσουν διακρίσεις μέσα από τους διαγωνισμούς. Συνολικά 23 Θέατρα, 30 Factors, 39 Αφίσες.

Παράλληλα έγινα παρουσιάσεις από μαθητές στο πλαίσιο του Παγκύπριου Μαθητικού Συνεδρίου στα Μαθηματικά καθώς και εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα και η Τελετή για την επέτειο των 40 χρόνων της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας.

Όλα τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και εισηγήσεις του Φεστιβάλ και Συνεδρίου θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα www.cms.org.cy.

Χορηγός επικοινωνίας: SIGMALIVE!

Keywords
Τυχαία Θέματα