Bρετανία: Ο «πιο επικίνδυνος κατά συρροή δολοφόνος» θα πεθάνει σε γυάλινο κελί

Ο άνδρας που θεωρείται ο πιο επικίνδυνος κατά συροήν δολοφόνος της Βρετανίας θα πεθάνει σε ένα σφραγισμένο γυάλινο κουτί στο υπόγειο μιας φυλακής.

Σύμφωνα με το LadBible, ο  Robert Maudsley βρίσκεται σε ψυχιατρική εγκατάσταση και μετά στη φυλακή από την ηλικία των 21 ετών.

Ο 70χρονος πλέον τέθηκε σε απομόνωση σε ένα σφραγισμένο γυάλινο κουτί στο υπόγειο της φυλακής Wakefield, στην Αγγλία , ως αποτέλεσμα του να σκοτώσει τρία άτομα ενώ βρισκόταν στη φυλακή και να απειλήσει να επιτεθεί σε άλλους.

Ο Maudsley - ο οποίος έχει λανθασμένα το παρατσούκλι από τον Τύπο ως «Hannibal the

Cannibal» παρά το γεγονός ότι δεν είχε φάει μέρος του εγκεφάλου ενός από τα θύματά του - είναι ο μακροβιότερος Βρετανός κρατούμενος στην απομόνωση, όπου θα παραμείνει μέχρι να πεθάνει .

Το πρώτο έγκλημα του Maudsley έλαβε χώρα το 1974 ενώ εργαζόταν ως εργάτης του σεξ στο Λονδίνο .

Τον συνέλαβε ένας άντρας που ονομαζόταν Τζον Φάρελ και αφού ο Maudsley φέρεται να του έδειξε φωτογραφίες παιδιών που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά, ο Maudsley τον κάρφωσε.

Ως έφηβος, ο Maudsley έλαβε ψυχιατρική βοήθεια και είπε στους γιατρούς ότι άκουγε φωνές που του έλεγαν να σκοτώσει τους γονείς του - ο πατέρας του απομακρύνθηκε από το σπίτι της οικογένειας από τις κοινωνικές υπηρεσίες ως αποτέλεσμα της σωματικής κακοποίησης του Maudsley και των αδερφών του. Ο Maudsley ισχυρίστηκε αργότερα ότι είχε βιαστεί και από τον πατέρα του .

Ο Maudsley στάλθηκε στην ψυχιατρική εγκατάσταση του Broadmoor Hospital, αφού παρενόχλησε τον Farrell, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος να δικαστεί.

Το 1977, αυτός και ένας άλλος ασθενής βασάνισαν έναν τρίτο ασθενή - τον καταδικασμένο παιδεραστή, Ντέιβιντ Φράνσις.

Ο Maudsley καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία και στάλθηκε στη φυλακή Wakefield.

Παρά το γεγονός ότι επέστρεψε για λίγο στο Broadmoor, ο Maudsley έλαβε αργότερα ισόβια - καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη- και στάλθηκε πίσω στο Wakefield.

Ο Maudsley σκότωσε αργότερα δύο άλλους κρατούμενους στο Wakefield - έναν που φυλακίστηκε επειδή σκότωσε τη γυναίκα του - αν και είπε ότι είχε σκοπό να σκοτώσει επτά.

 

Σύμφωνα με τον ανιψιό του, Gavin Mawdsley, ο Maudsley δήλωσε ότι σκότωσε μόνο σεξουαλικούς παραβάτες, παιδόφιλους ή βιαστές και σχεδίαζε να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε, όπως αποκαλύφθηκε στο ντοκιμαντέρ του Channel 5 HMP Wakefield: Evil Behind Bars .

Ο «πιο επικίνδυνος δολοφόνος» της Βρετανίας μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε απομόνωση το 1978 και αργότερα έχτισε μια μονάδα δύο κελιών στο υπόγειο της φυλακής όπου παρέμεινε από το 1983.

Το κελί φέρεται να έχει διαστάσεις 18 πόδια επί 15 πόδια, με αλεξίσφαιρα παράθυρα, τουαλέτα και νεροχύτη βιδωμένα στο πάτωμα και τραπέζι και καρέκλα από συμπιεσμένο χαρτόνι.

Ο Maudsley παραμένει σε αυτό για 23 από τις 24 ώρες κάθε μέρα.

Σε μια επιστολή, ο 70χρονος έγραψε: «Οι αρχές της φυλακής με βλέπουν ως πρόβλημα και η λύση τους ήταν να με βάλουν στην απομόνωση και να πετάξουν το κλειδί, να με θάψουν ζωντανό σε ένα τσιμεντένιο φέρετρο.

«Για αυτούς δεν έχει σημασία αν είμαι τρελός ή κακός. Δεν ξέρουν την απάντηση και δεν τους νοιάζει μόνο όσο με κρατούν μακριά από τα μάτια και το μυαλό του.

«Έμεινα να λιμνάζω, να βλαστήσω και να οπισθοδρομώ· άφησα να αντιμετωπίσω τη μοναξιά μου κατά μέτωπο με ανθρώπους που έχουν μάτια αλλά δεν βλέπουν και που έχουν αυτιά αλλά δεν ακούν, που έχουν στόμα αλλά δεν μιλούν. Η ζωή στη μοναξιά είναι μια μακρά περίοδος αδιάκοπης κατάθλιψης».

Keywords
Τυχαία Θέματα