BOCY: Σκέψεις για αποχώρηση από το χρηματιστήριο της Αθήνας

Σημαντικές εξελίξεις για την Τράπεζα Κύπρου, οι οποίες σχετίζονται και με τις εξελίξεις αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, προανήγγειλε από τις ΗΠΑ ο μεγαλομέτοχος της.

Σύμφωνα με τον Γουίλμπερν Ρός, η Τράπεζα Κύπρου κάνει σκέψεις

να αποχωρήσει από το χρηματιστήριο της Αθήνας και να ενταχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου λόγω έλλειψης ρευστότητας και αρνητικής εικόνας των επενδυτών για την Ελλάδα.

Ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας μιλώντας χθες σε συνέδριο στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε την άποψη ότι η μετακίνηση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου θα αλλάξει τις αντιλήψεις των επενδυτών.

Για την ιστορία η Τράπεζα Κύπρου εξέφρασε και στο παρελθόν την πρόθεσή της για το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση αλλά είναι κάτι το οποίο μελετάται.

Έγκυρες πηγές μας ανέφεραν συγκεκριμένα ότι υπάρχουν 2 - 3 επιλογές χρηματιστηρίων που θα μπορούσε να εγγραφεί η Τράπεζα Κύπρου.

Ωστόσο αυτό θα γίνει σε κατοπινό στάδιο καθότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διάφορες μελέτες των χρηματιστηρίων και των επιλογών που προσφέρουν, τα κριτήρια που θέτουν οι εποπτικές αρχές και άλλα συναφή.

Επιπλέον υπάρχει και η διάδοχη κατάσταση αφού θα πρέπει να αποχωρήσει ο Τζόν Χούρικαν και να ανακοινωθεί πρώτα ο αντικαταστάτης του προτού ληφθεί μια τέτοια απόφαση.

Αυτό που μας λέχθηκε είναι πως αν θα γίνει κάτι σύντομα, δεν θα γίνει σίγουρα εντός του καλοκαιριού αλλά το φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα