AΠΟΕΛ: Από την αναγνώριση στην αμφισβήτηση!

Κακά τα ψέματα, ο ΑΠΟΕΛ άρχιζε τη σεζόν έχοντας την ετικέτα του φαβορί. Δεν ήταν τα δύο σερί νταμπλ από τα οποία προερχόταν και η δυναμική που είχε αποκτήσει, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα φάνταζε να είναι πλήρης με το «καλημέρα».

Γιατί δεν είναι λίγο πράγμα ένας προπονητής να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Εκεί δηλαδή που η ομάδα κτίζεται. Εκεί που μπαίνουν οι βάσεις

για τη σεζόν που θα ακολουθήσει. Και ο Ντομίγκος Πασιένσια θεωρήθηκε «τυχερός» που είχε αυτό το προνόμιο. Να μπορεί να δουλέψει ανεπηρέαστος με όλους τους ποδοσφαιριστές, να μπορεί να δουλέψει στο πλάνο που είχε στο μυαλό του, να μπορεί να δουλέψει με σχήματα στα φιλικά και να ανακατέψει την τράπουλα. Όλα αυτά ήταν στα υπέρ των «γαλαζοκιτρίνων», αναγκάζοντας ακόμα και τους αντιπάλους να χρήσουν τον ΑΠΟΕΛ ως το πρώτο και ακλόνητο φαβορί και τη φετινή περίοδο.
Τα πράγματα όμως, όπως εξελίχθηκαν, δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες ούτε της διοίκησης, ούτε του κόσμου του ΑΠΟΕΛ. Είναι αλήθεια ότι μετά τη λύση της συνεργασίας με τον κ. Πασιένσια και την πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια, η ομάδα από ένα σημείο και μετά έδειχνε ασταμάτητη. Ειδικά μετά το παιχνίδι με τη Δόξα στο Μακάρειο (0-1) και μέχρι την 9η αγωνιστική, οι «γαλαζοκίτρινοι» έμοιαζαν με ομάδα με σπασμένα τα φρένα. Είναι ενδεικτικό ότι σε πέντε αγωνιστικές, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε πετύχει 27 γκολ, σκορπώντας τον τρόμο στις ομάδες που είχε απέναντί της, ενώ στο ίδιο διάστημα είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Τότε, ήταν που ακόμα και οι αντίπαλοι είχαν χρήσει τον ΑΠΟΕΛ ως το μεγάλο φαβορί, και με το δίκαιό τους. Οι αριθμοί ήταν εξωπραγματικοί, σε σημείο που ακόμα και οι ίδιοι οι άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά στον Αρχάγγελο, και έχουν άμεση επαφή με τους ποδοσφαιριστές, δεν πίστευαν σε αυτά που έβλεπαν. Βεβαίως, μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να σκόραρε κατά βούληση, όμως η ΑΕΚ βρισκόταν στο -3, αφού αθόρυβα έκανε και αυτή το καθήκον της.

Ο… κατήφορος
Από τη 10η αγωνιστική και μετά, θα έλεγε κανείς ότι άρχισε ο κατήφορος. Γιατί στις επτά αγωνιστικές που ακολούθησαν οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν απολογισμό τρεις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, με αποτέλεσμα από το +3 να βρεθούν στο -4 από την κορυφή. Από τους 21 διαθέσιμους βαθμούς, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια κέρδισε μόλις τους 10 και από το πρώτο και αδιαφιλονίκητο φαβορί, απλώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου.
Όλα αυτά αποδεικνύουν τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τόσο από πλευράς προγραμματισμού, όσο και από πλευράς προετοιμασίας της ομάδας. Και αυτό δεν είναι άσχετο με τους συχνούς τραυματισμούς, από τους οποίους «υποφέρει» η ομάδα.
Το ζητούμενο, πάντως, είναι η ομάδα να πάρει το πάνω της και να μπορέσει να διεκδικήσει τους στόχους της. Και αυτό μόνο μέσα από την ενίσχυση τον Ιανουάριο αλλά και τη σκληρή δουλειά θα γίνει. Γιατί ούτε οι συχνοί τραυματισμοί μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία ούτε το γεγονός ότι βρίσκεται στο -3. Εξάλλου και τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν πίσω και η ομάδα υπέφερε από πολλούς και συχνούς τραυματισμούς, όμως τα είχε καταφέρει, κατακτώντας το νταμπλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα