Aπεβίωσε ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Peter Shaffer

Απεβίωσε, σε ηλικία 90 ετών, ο Βρετανός, θεατρικός συγγραφέας Peter Shaffer, σε νοσοκομείο της κομητείας Κορκ, στη νότια Ιρλανδία.

Όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του, Shaffer, Rupert Lord,«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του φίλου και πελάτη μας ενώ βρισκόταν στην Ιρλανδία με φίλους και μέλη της οικογένειάς του».

"Ο καλός φίλος του, ο Αμερικανός ατζέντης Dennis Aspland, έμεινε στο πλευρό του στην Ιρλανδία καθ'

όλη τη διάρκεια της σύντομης ασθένειάς του", πρόσθεσε.

Πριν βραβευτεί με το Όσκαρ για τη μεταφορά του "Amadeus" στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία του Milos Forman, ο Shaffer, είχε κερδίσει και το θεατρικό βραβείο Τόνι για το "Equus". Το έργο αυτό, παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1973 και κατόπιν ανέβηκε στο Broadway και το Παρίσι, το 1976. Ο Shaffer, εμπνεύστηκε, το εν λόγω ψυχολογικό δράμα από ένα πραγματικό γεγονός, την ανεξήγητη πράξη ενός εφήβου που, χωρίς προφανή λόγο, έβγαλε τα μάτια έξι αλόγων.

Το "Εquus" ανέβηκε και πάλι στο θεατρικό σανίδι το 2007 με πρωταγωνιστή τον Daniel Radcliffe, γνωστό ηθοποιό, από το ρόλο του μικρού μαθητευόμενου μάγου στη σειρά ταινιών "Harry Potter".

Ο Peter Shaffer, ήταν δίδυμος αδελφός του Anthony Shaffer, που πέθανε το 2001.

Σημειώνεται πως, η κηδεία του Shaffer, θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Λονδίνο.

Sir Peter Shaffer, British playwright who wrote Equus and won an Oscar for Amadeus, dies aged 90 https://t.co/Q4lIZm6S0d

BBC Breaking News (@BBCBreaking) June 6, 2016

Πηγή: ΒΒC

Keywords
Τυχαία Θέματα