«Κλείδωσε» το 1ο debate: Ημερομηνία, χρόνος και ενότητες

Σύσκεψη των εκπροσώπων των ΜΜΕ για την οριστικοποίηση της πρώτης τηλεμαχίας των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Όπως πληροφορείται το Sigmalive, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ

κατέληξαν στην ημερομηνία της πρώτης τηλεμαχίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνοντας και τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα μ’ ενημέρωση του Sigmalive, το debate των 5 βασικών υποψηφίων Προέδρων, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου, στις 21:20 και θα είναι διάρκειας δύο ωρών.

Κατά το πρώτο μισό της τηλεμαχίας, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις εξής ενότητες:

*Κυπριακό
*Ενεργειακό
*Εξωτερική Πολιτική

Ενώ στο δεύτερο μισό θα γίνει συζήτηση επί των ακόλουθων ενοτήτων:

*Εσωτερική Διακυβέρνηση
*Οικονομία

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο ΡΙΚ, κρίθηκε και η σειρά με την οποία ο εκπρόσωπος του κάθε καναλιού θα θέσει ερωτήσεις στους υποψηφίους, κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα μ’ ενημέρωση του Sigmalive, τα κανάλια θα θέσουν τις ερωτήσεις τους με την ακόλουθη σειρά:

*ΑΝΤ1
*ΡΙΚ
*ΣΙΓΜΑ
*Alpha
*TvOne

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, αποφασίστηκε όπως μετά από κάθε γύρο ερωτήσεων να δίδεται ελεύθερος χρόνος στους υποψηφίους για να επεκταθούν επί των θεμάτων που ηγέρθησαν.

Σ’ ό,τι αφορά στον δεύτερο γύρο, παραμένει ακόμα θολό το τοπίο εάν θα πραγματοποιηθεί δεύτερη τηλεμαχία ή διακαναλική των υποψηφίων, ή και τα δύο. Στη σύσκεψη σήμερα δεν υπήρξε κατάληξη και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ξεκαθαρίσει και αυτή η παράμετρος.

Όσα έχουν αποφασιστεί στη σημερινή σύσκεψη από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, υπολείπεται από το να εγκριθούν και από τα επιτελεία των υποψηφίων, κάτι που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα