Aφιέρωμα στην Αθήνα για τα 90χρονα του Μίκη Θεοδωράκη

Με μια συναυλία με έργα μιας ζωής, γιορτάζει απόψε στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τα 90α γενέθλιά του ο Μίκης Θεοδωράκης, ένας από τους σπουδαιότερους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας, με παγκόσμια αναγνώριση.

Η «Όμορφη πόλη», η «Φαίδρα», το «Δρόμοι παλιοί», η «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», το «Στρώσε το στρώμα σου για δυο», οι «Χαρταετοί»,

αλλά και αποσπάσματα από το «Αξιον εστί» θα είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα, 29 Ιουλίου του 1925 στη Χίο, με καταγωγή όμως από τη Κρήτη, που θα ακουστούν το βράδυ από την Ελένη Βιτάλη, τον Ζαχαρία Καρούνη και την Μπέττυ Χαρλαύτη, τους οποίους θα συνοδεύει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Εν τω μεταξύ, πάντα με αφορμή τα 90α γενέθλια του μεγάλου συνθέτη, θα υπάρξει στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα» των Αθηνών, αφιέρωμα για τον «κινηματογραφικό Μίκη».

Το έργο του Αστέρη Κούτουλα «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια» θα προβληθεί απόψε, στις 19.30, σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Ο Αστέρης Κούτουλας είναι μουσικός παραγωγός και μάνατζερ του Μίκη Θεοδωράκη, στο εξωτερικό, από το 1986. Μαζί έκαναν περιοδείες σε πολλές χώρες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Χιλή, το Ισραήλ, η Ρωσία, και άλλες.

Το «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια», είναι το πρώτο μέρος μιας τετραλογίας (τα υπόλοιπα δύο είναι η Αντιγόνη και η Ηλέκτρα που δεν έχουν γυριστεί ακόμα και το τέταρτο μέρος είναι το «Ταξιδεύοντας με τον Μίκη»).

Στο αποψινό αφιέρωμα στο «Μίκη του κινηματογράφου» θα προβληθούν επίσης στις 18:00 η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο» του Δημήτρη Μακρή και στις 21.00 ο «Ζορμπάς» του Μιχάλη Κακογιάννη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα