ActionAidΗellas:Πρόσφυγας θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας

«Πρόσφυγας θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας». Αυτό το μήνυμα επιχειρεί να μεταφέρει η ActionAidΗellas μέσα από το νέο βίντεο που δημιούργησε για το Προσφυγικό.

Η ActionAidHellas, επισκέφθηκε τους πρόσφυγες στη Λέσβο και τους ζήτησε να διαβάσουν ένα κείμενο το οποίο εξιστορεί βιώματα τα οποία «επαληθεύουν» την δική τους ιστορία.

«Ήμασταν πολλοί, κάποιοι από μακρινά χωριά, κάποιοι άλλοι γείτονες. Στριμωχτήκαμε σε μία βάρκα. Κάποιοι αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν. Θυμάμαι κλάματα, φωνές, πανικό και νερό, πολύ νερό. Περνάγαμε το Αιγαίο.

Στο ταξίδι φοβόμασταν κι ελπίζαμε μαζί» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο.

Διαβάζοντας το προαναφερθέντα απόσπασμα από το κείμενο, με τις φράσεις να αποτυπώνονται στο μυαλό τους, οι πρόσφυγες νιώθουν πως ταυτίζονται με την εν λόγω ιστορία και στη συνέχεια καλούνται να μαντέψουν σε ποιον θα μπορούσε να αναφέρεται. Οι αντιδράσεις τους απρόσμενες και βαθιά συγκινητικές, αλλά το μήνυμα ξεκάθαρο.

Σημειώνεται πως σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι, στην πλειονότητα Σύροι, έχουν διασχίσει το Αιγαίο από τις αρχές του 2015, χάνοντας τη ζωή τους.

H δράση της Action Aid Hellas

Η ActionAidHellas, οργανώνει προγράμματα των συνανθρώπων μας, για να καλύψει τις ανάγκες τους. Ωστόσο, αυτή την περίοδο η δράση της επικεντρώνεται στη Λέσβο όπου και βοηθούν τους πρόσφυγες και μετανάστες προσφέροντάς τους, τα απαραίτητα.

ActionAid. Κέντρα Ημέρας για τις γυναίκες και τα μωρά τουςPosted by Ανθρωπιά on Wednesday, March 16, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα