AEΛ: Να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά

Τεράστια πρόκληση έχει ενώπιόν της πλέον η ΑΕΛ. Η λεμεσιανή ομάδα με νίκη σήμερα στο ΓΣΠ κόντρα στην Ομόνοια μπαίνει στην πρώτη 6άδα. Μοιάζει απίστευτο, όμως είναι αληθινό.

Η ομάδα που ποτέ δεν έφθασε πάνω από την 7η θέση, που από τον Νοέμβριο έδειξε να εγκαταλείπει οριστικά τον στόχο του α΄ γκρουπ, που μετά την ήττα από την Ένωση στο Τσίρειο κάποιοι μίλησαν ακόμα και για τα χειρότερα σενάρια, μπορεί σήμερα -αν κερδίσει την Ομόνοια- να πετύχει το ακατόρθωτο. Αν αυτό δεν είναι

μια τεράστια πρόκληση για τον Πάμπο Χριστοδούλου και τους παίκτες του, τότε ποια θα είναι η πρόκληση; Φυσικά άπαντες στο λεμεσιανό στρατόπεδο γνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης. Καλούνται να κερδίσουν μέσα στο ΓΣΠ την αήττητη φέτος στην έδρα της Ομόνοια, σε ένα γήπεδο όπου πέτυχαν μόλις δύο νίκες σε βάρος των «πρασίνων» τα τελευταία 16 χρόνια. Όμως όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα, από τη στιγμή που η ΑΕΛ ξέρει ότι με νίκη το απόγευμα θα πετύχει το θαύμα. Δηλαδή θα μπει στο πρώτο γκρουπ, θα αντιμετωπίσει τις καλύτερες ομάδες με στόχο να θέσει ακόμα πιο γερές βάσεις για τη νέα περίοδο. Και μάλιστα αν η ΑΕΛ κερδίσει σήμερα θα φθάσει τις 4 σερί νίκες, κάτι που μοιάζει αδιανόητο για την ομάδα που πέτυχε 6 νίκες στις πρώτες 22 αγωνιστικές, οι δύο εκ των οποίων σε βάρος της ουραγού Αγίας Νάπας.

Χωρίς Αϊρόσα
Αγωνιστικά ο Πάμπος Χριστοδούλου, με εξαίρεση τον τιμωρημένο με κάρτες Αϊρόσα, έχει όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Ο Αντράντε νιώθει πολύ καλύτερα, θα δοκιμάσει το πόδι του πριν από το παιγνίδι και στην ΑΕΛ εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του. Με αυτά τα δεδομένα η ΑΕΛ αναμένεται να παραταχθεί στον σημαντικότερο αγώνα της τη φετινή περίοδο με τερματοφύλακα τον Ματίας Ντεγκρά. Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Γιώργος Ελευθερίου και στο αριστερό ο Μπερνάρντ Ρομπέρ. Οι Βαλεντίνος Σιέλης και Μάρκο Σουάρες θα είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Αν αγωνιστεί ο Αντράντε θα μείνει εκτός ο Σουάρες. Οι Στεπάνοβιτς και Ματιέ Κουταντέρ θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Αντάν Αγκάνοβιτς να είναι μπροστά τους. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Αρκάδιους Πιέχ, στο ένα φτερό ο Αντριάν Σαρδινέρο και στο άλλο ένας εκ των Οχενέ, Μέσκα ή Φέλτσερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα