ACTA:Eγκρίνει δημιουργία Υφυπουργείων Τουρισμού & Nαυτιλίας

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) χαιρετίζει την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει τα νομοσχέδια για τη δημιουργία των Υφυπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, σύμφωνα με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη, τα Υφυπουργεία θα είναι πολιτικά και διοικητικά αυτοτελή και δεν θα υπάγονται σε κανένα Υπουργείο.

«Η απόφαση για τη δημιουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού αποτελεί πάγια θέση του ACTA,

καθώς ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας. O ACTA θεωρεί πολύ σημαντική την εξέλιξη αυτή, καθώς το Υφυπουργείο Τουρισμού θα διαχειρίζεται όλα τα θέματα τουρισμού και θα συντονίζει αποτελεσματικά όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές Υπηρεσίες και τους ιδιωτικούς φορείς», αναφέρεται. Προστίθεται ότι το Υφυπουργείο με νέες αρμοδιότητες θα μπορεί να συνεχίσει με εντονότερο τρόπο το σημαντικό έργο της προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Αναφορικά με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, ο ACTA πιστεύει ότι αυτό θα ενισχύσει την κυπριακή ναυτιλία και θα εδραιώσει την Κύπρο ως ένα σύγχρονο και παγκόσμιο κέντρο παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα