95 εκ. ευρώ για προγράμματα έρευνας από το ΙΠΕ

Ενώπιον της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου τίθεται το προσχέδιο των Νέων Προγραμμάτων Έρευνας και Καινοτομίας 2015-2020, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, που έχει εγκαινιάσει με τους εμπλεκόμενους φορείς το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, το ΙΠΕ αναφέρει πως ο συνολικός προϋπολογισμός των νέων Προγραμμάτων θα ξεπεράσει τα €95 εκατομμύρια, με στόχο

την υλοποίηση του οράματος της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Κύπρο, για την ανάδειξη του τομέα της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας ως βασικό εργαλείο μετεξέλιξης και αναδιάρθρωσης της κυπριακής οικονομίας, σύμφωνα με τις αρχές του στρατηγικού πλαισίου «Ευρώπη 2020».

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της διαβούλευσης, που έχει εγκαινιάσει το ΙΠΕ, με τους εμπλεκόμενους φορείς, η οποία θα εστιάσει περισσότερο στα επιμέρους Προγράμματα, το περιεχόμενό τους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Η διαδικασία της διαβούλευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2015.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα