7 νέες σειρές που δεν πρέπει να χάσετε την σεζόν 2015-2016

Με τους φρενήρεις ρυθμούς της ζωής μας σήμερα, ο προσωπικός χρόνος ολοένα και συρρικνώνεται. Ως αποτέλεσμα έχουμε γίνει πολύ πιο επιλεκτικοί ως προς το τι παρακολουθούμε στη τηλεόραση γιατί κάνενας πλέον δεν θέλει να επενδύσει χρόνο σε μια σειρά μόνο και μόνο για να καταλήξει σε μια τεράστια απογοήτευση.

Για να ξέρετε λοιπόν που πατάτε, σας παρουσιάζουμε εφτά σειρές που κάνουν πρεμιέρα φέτος, για να ξέρετε ποιές θα βάλετε στο πρόγραμμα με αυτές που περιμένετε να ξαναρχίσουν!

The Shannara Chronicles

Υπόθεση: Η σειρά διηγείται τις περιπέτειες του Wil Ohmsford και της πριγκίπισσας

των Ξωτικών Amberle Ellesendil, οι οποίοι βρίσκονται σε αποστολή να επαναφέρουν το μαγικό δέντρο Elacrys, την μοναδική προστασία που έχεί ο κόσμος της Shannara από τους δαίμονες. Την ίδια στιγμή, στρατιές δαιμόνων αρχίζουν να δραπετεύουν από την διάσταση τους αναγκάζοντας τα Ξωτικά να καταφύγουν σε πόλεμο.

Ανάλυση: Μεγάλο το πρόβλημα εδώ. Από την μια, έχεις την σειρά διάσημων βιβλίων του Terry Brooks που μαζί με το Lord of the Rings του Tolkien στην ουσία έχτισαν τον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας. Από την άλλη, ΜΤV. Το να μαθαίνεις ότι το MTV ανέλαβε την μεταφορά μιας από τις πιο διάσημες ιστορίες στη φανταστική λογοτεχνία στη τηλεόραση είναι σαν να σου σερβίρουν το πιο νόστιμο, ζουμερό στέικ στο κόσμο, με σάλτσα από το νερό που μένει στο σκουπάκι της τουαλέτας. Πως καταφέρνει λοιπόν ένα κανάλι που είναι γνωστό για τις σειρές του με έγγυες εφήβους και γελοία αυτοκίνητα να γυρίσει σειρά που να μπει σφήνα στο Game of Thrones;

Ευκολάκι, που έλεγε κάποτε ο Σπύρος. Προσλαμβάνεις τον Jon Favreu (τον άνθρωπο πίσω από την τριλογία Iron Man, που εκτόξευσε το Marvel Cinematic Universe) και δίνεις στους παραγωγούς ένα πηγάδι λεφτά, κατά προτίμηση άπατο. Η σειρά γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία –όπως και το LotR- και φαίνεται να έχει γραφικά επιπέδου κινηματογράφου. Από το πρώτο τρέιλερ φαίνεται να είναι καλογυρισμένη σειρά, αλλά οι φαν του GoT πρέπει να είναι προσεκτικοί. Το στοιχείο της φαντασίας είναι πολύ πιο έντονο σ’ αυτή την σειρά, φέρνοντας την πιο κοντά στο LotR παρά στο GoT. Added bonus ότι στη σειρά επίσης παίζει ο John Rhys Davies, ο ηθοποιός που έπαιξε τον νάνο Gimli στο LotR! Fun fact: ο Davies είναι ο ψηλότερος ηθοποιός από το καστ του LotR, με ύψος 1.85m #themoreyouknow

Προοπτική: Αρκετά καλή. Ο κόσμος γουστάρει fantasy fiction, το διαθέσιμο υλικό είναι τεράστιο (23 συνολικά βιβλία) και η ποιότητα παραγωγής είναι πολύ ψηλή. Εκείνο που μένει να δούμε είναι εάν η MTV βγάλει αρκετά λεφτά για να μπορεί να κρατήσει την σειρά σ’ αυτό το επίπεδο.

Πρεμιέρα: Ιανουάριος, 2016

The Man in the High Castle

Υπόθεση: Το MitHC διαδραματίζεται σ’ ένα παράλληλο σύμπαν όπου οι δυνάμεις του Άξονα κέρδισαν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και η Αμερική έχει κατακτηθεί από τους Ναζί και τους Ιάπωνες. Οι δύο σύμμαχοι έχουν χωρίσει τις ΗΠΑ σε τρία κομμάτια: το δυτικό κομμάτι που είναι υπό τον έλεγχο της Αυτοκρατορικής Ιαπωνίας, το ανατολικό κομμάτι που είναι υπό τον έλεγχο των Ναζί και μια μικρή ουδέτερη ζώνη στα Βραχώδη όρη. Η σειρά ακολουθεί την Juliana Crain που αποφασίζει να φέρει εις πέρας την αποστολή της αδερφής της –που δολοφονήθηκε από τις ιαπωνικές αρχές- και να παραδώσει το φιλμ «The grasshopper lies heavy» σε ένα μυστηριώδη σύνδεσμο στην ουδέτερη ζώνη. Το φιλμ περιέχει σκηνές που δείχνουν πως θα ήταν ο κόσμος εάν οι δυνάμεις του Άξονα έχαναν τον πόλεμο και γυρίστηκε από τον μυστηριώδη άντρα που φέρει τον τίτλο της σειράς. Στη σειρά επίσης εμφανίζεται ο φίλος της Juliana, Frank Fink, που κάνει τα πάντα για να κρατήσει μυστική την εβραϊκή καταγωγή του, ο πράκτορας της Αντιστάσης Joe Blake και Nobusuke Tagomi, ένας χαμηλόβαθμος αξιωματικός που βρίσκεται άθελα του στο κέντρο της διαμάχης της εξουσίας μεταξύ των υποψήφιων διαδόχων του Χίτλερ.

Ανάλυση: Το MitHC είναι από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα του Dick και τα πιο διαβασμένα. Η σειρά είναι παραγωγής των Amazon Studios, θυγατρική της Amazon που έχει εσχάτως ριχτεί στην αρένα της τηλεοπτικής παραγωγής ακολουθώντας κατά πόδας μεγαθήρια του χώρου όπως Neflix και Hulu. Ο πιλότος (πρώτο επεισόδιο) της σειράς είναι σύμφωνα με την Amazon «το πιο παρακολουθημένο επεισόδιο που κυκλοφόρησε η εταιρεία» ανοίγοντας τον δρόμο για τα δέκα επεισόδια της πρώτης σεζόν. Αν κρίνουμε από την πρώτη ανταπόκριση του κόσμου τότε η Amazon έχει μια επιτυχία στα χεράκια της, αν και δεν θα είναι η πρώτη φορά που η αρχική θετική αντίδραση δεν μεταφράστηκε σε επιτυχία, βλ. την φλόπα του Terra Nova.

Η πρώτη εντύπωση είναι αρκετά καλή, με την παραγωγή να έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά στο να δώσει πνοή στο εναλλακτικό σύμπαν του 1962. Στα πολύ συν ο υποτιμημένος Rufus Sewell (εξαιρετικός στο Pillars of the Earth) που υποδύεται τον Ναζι αξιωματικό John Smith.

Προοπτική: Ακόμα και αν είναι πετυχημένη η σειρά πολύ δύσκολα θα πάει για δεύτερη σεζόν. Ο Dick δεν έγραψε συνέχεια του βιβλίου και ένεκα του ότι έχει πεθάνει μάλλον δεν το βλέπω να γράφει κάτι στο μέλλον. Εκεί που μένει να δούμε είναι εάν σ’ αυτό το εναλλακτικό σύμπαν η ζαλατίνα δεν είναι ότι πιο αηδιαστικό έχει δημιουργηθεί από καταβολής κόσμου.

Πρεμιέρα: Νοέμβριος 2015

Κι αν γουστάρετε περισσότερο Philip K. Dick μη φοβού επειδή και η επόμενη καταχώρηση είναι –μερικώς- βασισμένη σε έργο του.

Minority Report

Υπόθεση: Η εισπρακτική επιτυχία του 2002 δια χειρός του μάστορα Steven Spielberg και πρωταγωνιστή τον Tom Cruise είναι μια ακόμα από τις ιστορίες του Philip K. Dick και δεν είναι οι μόνες που βρήκαν τον δρόμο για τον κινηματογράφο. H σειρά συνεχίζει έντεκα χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας. Ενας από τους δίδυμους Προγνώστες (Precogs), ο Dashiel, εξακολουθεί να βλέπει μελλοντικά εγκλήματα αλλά αδυνατεί να τα εμποδίσει χωρίς την βοήθεια του δίδυμου αδελφού του Arthur, που αγνοείται. Μέσα στον εκνευρισμό του, ο Dash στρέφεται προς την ντετέκτιβ Lara Vega για να τον βοηθήσει.

Ανάλυση: Δεν έχουμε και πολλά να πούμε. Οι συνδρομητές της Fox θα το δείτε σύντομα στις οθόνες σας μιας και είναι μέρος του line-up για φέτος, οι πρωταγωνιστές δεν είναι «Α List» ονόματα αλλά η σειρά φαίνεται καλογυρισμένη, τουλάχιστον αν κρίνουμε από το trailer.

Προοπτική: Εξαιρετικά δύσκολο να γίνει πρόβλεψη. Από την μια όσοι βλέπουν σειρές δεν αντιδρούν το ίδιο στα remake και στα sequel όπως οι κινηματογραφόφιλοι, μιας και η τηλεόραση προσφέρει πολύ μεγαλύτερο πεδίο για ανάπτυξη πλοκής. Από την άλλη όμως, τα police procedural dramas (οι αστυνομικές σειρές δηλαδή) είναι το είδος των σειρών που έχουν την περισσότερη τηλεθέαση και ως αποτέλεσμα διαρκούν πολύ περισσότερο από άλλες σειρές, ασχέτως αν έχουν κορεστεί σε βαθμό αηδίας και πλέον απλά επαναλαμβάνονται (εσένα βλέπω Criminal Minds).

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος 2015

Into the Badlands

Υπόθεση: Το Into the Badlands διηγείται την ιστορία του Sunny, του πιο ικανού στρατιώτη (στη σειρά ονομάζονται Clippers) ενός από τους εφτά βαρώνους που διοικούν την Αμερική μετά από μια μαζική καταστροφή. Ο κόσμος πλέον έχει εξελιχθεί σε μια φεουδαρχική κοινωνία όπου οι φτωχοί είτε πεθαίνουν στα χωράφια είτε γίνονται στρατιώτες. Σε μια αποστολή του o Sunny συναντά τον M.K., ένα μυστηριώδη νεαρό που φαίνεται να έχει μια περίεργη σχέση με το παρελθόν και ο βετεράνος στρατιώτης αποφασίζει να τον συνόδεύσει στο ταξίδι του σε αχαρτογράφητες περιοχές, τα επώνυμα Badlands.

Ανάλυση: Ένα στυλιζαρισμένο αμάλγαμα πολεμικών τεχνών, περιπέτειας και σπαγγέτι-γουέστερν, με φόντο έναν προ-επαναστατικό αμερικάνικο Νότο και πασπαλισμένο με σπαθιά σαμουράι, το ΙtB είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια του AMC να επανέλθει στις επιτυχίες μετά την ολοκλήρωση του Breaking Bad. Το άλλο μεγαθήριο του σταθμού, “The Walking Dead” είναι ήδη στην έκτη σεζόν και κοντεύει προς το τέλος, αναγκάζοντας έτσι το συνδρομητικό κανάλι να ψάχνει μανιωδώς για την επόμενη μεγάλη του επιτυχία. Το ItB δεν ακολουθεί την συνήθη φόρμα της αμερικάνικης σειράς, αφού είναι χωρισμένο σε μόλις έξι ωριαία επεισόδια. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε την προώθηση όμως. Ο πρωταγωνιστής Daniel Wu μπορεί να είναι Αμερικάνος και γενικά άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά έχει τεράστια καριέρα στη Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ. Μπορεί AMC να αγνοήσει τις ΗΠΑ και να επιχειρήσει άνοιγμα στην ασιατική αγορά; Καθόλου κακή κίνηση αν αναλογιστείς ότι «Avengers: Age of Ultron» κέρδισε σχεδόν €458 εκ. στις ΗΠΑ και €320 εκ. μόνο σε Κίνα και Νότιο Κορέα. Προφανώς υπάρχει πεδίο κέρδους λαμπρόν και είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να χτυπήσει κάποιος την πόρτα της ασιατικής αγοράς. Θα είναι το AMC το πρώτο που θα το κάνει; Θα δούμε.

Προοπτική: Ολα εξαρτώνται από την αντίδραση του κόσμου. Η σειρά φάινεται να έχει μεγάλο κόστος και αν ο κόσμος δεν την ακολουθήσει θα εξαφανιστεί πιο γρήγορα απ΄ότι ο Αναστασιάδης αθετεί δεσμεύσεις. Σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι ότι γυρίστηκαν μόνο έξι επεισόδια, αφού το μοντέλο του AMC είναι για γύρω στα 10-16.

Πρεμιέρα: Νοεμβριος 2015

The Daily Show with Trevor Noah

Ξέρω, ξέρω, τεχνικά δεν είναι σειρά αλλά δική μου είναι η στήλη, ότι θέλω γράφω. Το «The Daily Show» είναι ένα από τα πιο αστεία, έξυπνα και εξαιρετικά καλογραμμένα κωμικά σώου που υπάρχουν στον κόσμο και αν δεν το έχετε δει μέχρι σήμερα, κάντε μια βόλτα στο YouTube και τα λέμε σε κανένα μήνα. Εδώ και 17 χρόνια, ο παρουσιαστής του «The Daily Show» Jon Stewart έχει αλλάξει την μορφή της νυχτερινής τηλεόρασης σε ένα σώου τόσο πετυχημένο που έχει αναδέιξει μια πλειάδα πετυχημένων ηθοποιών και παρουσιαστών. Στο απόγειο της επιτυχίας του λοιπόν, ο Jon Stewart αποφασίζει να κατέβει από τον θρόνο του και να παραδώσει το σκήπτρο του σε ένα Νοτιοαφρικάνο κωμικό ονόματι Trevor Noah. Η επιλογή της παραγωγής εξέπληξε πολλούς αφού ο Noah μπορεί να έχει διεθνή καριέρα αλλά στην Αμερική είναι σχετικά άγνωστος. Η απόφαση του Comedy Central λοιπόν να εμπιστευτεί την ναυαρχίδα του σταθμού σ’ έναν άγνωστο θα έχει ενδιαφέρον. Θα τα καταφέρει ο Noah να αντικαταστήσει έναν κωμικό του μεγέθους του Stewart ή ο κόσμος θα τον κατασπαράξει; Ακόμα όμως και αν ο Trevor αποτύχει, οι φαν των κωμικών σώου πάντα θα μπορούν να στηριχτούν στο μεγαλοφυή John Oliver.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος 2015

Blindspot

Υπόθεση: Μια γυναίκα βρισκεται γυμνή σε μια τσάντα γυμναστικής στη μέση της Times Square στη Νέα Υόρκη. Δεν έχει ιδέα ποια είναι, δεν έχει αναμνήσεις και είναι καλυμμένη με τατουάζ. Ενα από αυτά γράφει το όνομα ενός πράκτορα του FBI, που δεν την εχει δει ποτέ ξανά στη ζωή του.

Ανάλυση: Στην ουσία, είναι το Memento μαζί με το Bourne Identity αλλά με την Jaimie Alexander (έπαιξε την Sif στις ταινίες του Thor) στο ρόλο του Matt Damon. Δεν είναι σειρά συνδρομητικού καναλιού αλλά του NBC έτσι μπορείτε να περιμένετε περισσότερα επεισόδια αλλά χαμηλότερη ποιότητα. Βεβαίως είναι police procedural - όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των σειρών σε ανοιχτά κανάλια- έτσι θεωρητικά τουλάχιστον δεν θα ξεφύγει από την φόρμα που είμαστε συνηθισμένοι. Μια πλοκή ξετυλίγεται ανά επεισόδιο με μια μεγαλύτερη που διαρκεί όλη την σεζόν.

Προοπτική: Είπαμε. Τα police procedurals πουλούν. Το budget της σειρά δεν θα είναι ψηλό, όντας σειρά ανοιχτού καναλιού, έτσι μην περιμένετε και πάρα πολλά.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος 2015

Heroes Reborn

Υπόθεση: Μετά που ένας από τους «Εξελιγμένους» (Evos ονομάζονται στη σειρά και είναι κάτι σαν σουπερήρωες) αποκαλύπτει στο κόσμο την ύπαρξη τους, οι υπόλοιποι προσπαθούν να ζήσουν τις ζωές τους με μυστικότητα και μακριά από τα μάτια της κοινής γνώμης. Η αποκάλυψη τους όμως έχει αρνητικά αποτελέσματα αφού οδηγεί τις κυβερνήσεις στο να λάβουν περιοριστικά μέτρα ενω ανθρωποι που έχασαν τους δικούς τους από κάποιον Evo τώρα ψάχνουν εκδίκηση. Στο μείγμα προσθέτουμε και τους παλιούς γνώριμους Evo που επιστρέφουν, όταν νιώθουν ότι ξανά ο κόσμος είναι υπό απειλή.

Ανάλυση: Το γνωμικό λέει ότι έχεις μόνο μια ευκαιρία για να κάνεις πρώτη εντύπωση. Το «Heroes» πήρε αυτό το γνωμικό, το τράβηξε σ’ ένα σκοτεινό σοκκάκι, το έδειρε και του έκλεψε το πορτοφόλι. Πέντε χρόνια μετά που η σειρά φαινόμενο του NBC έριξε αυλαία, επιστρέφει και μας ξανασυστήνεται από την αρχή. Το «Heroes Reborn» θα προσπαθήσει να δώσει καινούργια πνοή στη σειρά και ίσως να εξιλεωθεί για το τερατούργημα που ήταν η τρίτη και η τέταρτη σεζόν του «Heroes». Σε αντίθεση με την πρώτη σεζόν που είναι ίσως μια από τις καλύτερες πρώτες σεζόν σειρά στην ιστορία. Ο δημιουργός Tom Kring φαίνεται αυτή την φορά να έμαθε το μάθημα του και σε συνέντευξη του δηλώνει ότι πλέον δεν θα γυρίζει 25 επεισόδια τον χρόνο επειδή έτσι η πλοκή ξεχειλώνεται και το σασπένς εξαφανίζεται. Με τα 13 επεισόδια αυτής της σεζόν, ο Kring ισχυρίζεται ότι η πλοκή θα είναι πιο «επιθετική» και θα κρατά τον κόσμο σε αγωνία.

Προοπτική: Φαινομενικά καλή. Οι δημιουργοί είναι σοφότεροι και το κανάλι προφανώς θέλει να εκμεταλλευτεί την τάση που ευνοεί τις σειρές και ταινίες με σουπερ-ήρωες. Η σειρά όμως έχει ήδη μια κίτρινη κάρτα και αν κόσμος της γυρισει την πλάτη πάει καρφί για τον πάτο του χρονοντούλαπου.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος 2015

Keywords
σεζον, σειρες, lord of the rings, iron man, terra nova, tom cruise, criminal minds, breaking bad, χονγκ κονγκ, matt damon, mtv, game, iron, marvel, universe, νέα, lotr, bonus, john, rhys, fun, fiction, ιανουάριος, ηπα, φιλμ, lies, heavy, amazon, studios, θυγατρική, hulu, εταιρεία, terra, nova, earth, ναζι, smith, vega, fox, list, sequel, amc, avengers, κορεα, νοεμβριος, youtube, stewart, noah, central, βρισκεται, γυμνες, times, square, fbi, alexander, thor, nbc, budget, evo, heroes, σασπένς, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , νουμερα τηλεθεασης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, κινημα πατατας, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, ξανα, κοινωνια, γνωμικο, αποτελεσματα, terra nova, τηλεθεαση, hulu, breaking bad, αυτοκινητα, αυλαια, γυναικα, δουλεια, ηθοποιος, ηπα, καριερα, κινα, ξωτικα, οθονες, ονοματα, προγραμμα, ταινιες, τηλεοραση, υψος, χιτλερ, amazon, fbi, game, iron man, mtv, nbc, square, times, youtube, αγνωστος, αγωνια, αμερικη, αναμνησεις, αποκαλυψη, απλα, αστεια, βετερανος, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινονται, δαιμονες, δεντρο, δειτε, δικη, δωσει, εγκληματα, ευκαιρια, υπαρχει, εξι, επιτυχια, επωνυμα, ζωη, ζωης, ζωνη, ιδεα, ιδια, ιδιο, ειδος, ηρωες, θυγατρική, ιανουάριος, φιλμ, κινηση, λεφτα, λογοτεχνια, μακρια, ματια, μορφη, μπορειτε, ναζι, νεα υορκη, νερο, νοεμβριος, ντετεκτιβ, ξερετε, παντα, ονομα, οντας, ορη, ουσια, πεδιο, πηγαδι, πιλοτος, ποιοτητα, πνοη, πορτα, πρωταγωνιστες, ρολο, σιγουρα, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκηνες, συμπαν, σουπερ, σφηνα, ταση, τατουαζ, τρειλερ, τρια, τριτη, φοντο, φορμα, φορα, χονγκ κονγκ, χρονος, fun, αγνωστο, alexander, amc, budget, bonus, central, sequel, ειπαμε, εξυπνα, εκδικηση, επεισοδια, evo, fiction, fox, john, iron, κομματι, κωμικα, lies, lord of the rings, lotr, marvel, matt damon, noah, rhys, σασπένς, studios, smith, σπυρος, stewart, ταξιδι, terra, tom cruise, υλικο, vega, βεβαιως
Τυχαία Θέματα