4G στη Cyta: Yπήρξαν καθυστερήσεις και παρεμβάσεις;

Aρκετά ερωτήματα προκάλεσαν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το πώς η Cyta διαχειρίστηκε το έργο του 4G. Έδειξε αργά αντανακλαστικά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της; Υπήρξαν παρεμβάσεις προκειμένου να καθυστερήσει η ένταξη του οργανισμού στην τεχνολογία 4G ώστε να μειωθεί η αξία του οργανισμού ενόψει αποκρατικοποίησης;

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive,

οι διαδικασίες ένταξης του οργανισμού στην υπηρεσία 4G, άρχισαν από τον Δεκέμβριο του 2012, όταν και προκηρύχθηκε σχετικός διαγωνισμός.

Τον Ιούνιο του 2014, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, με επικεφαλή τον Χρίστο Πατσαλίδη, άρχισε την αξιολόγηση των προσφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, είχε ως στόχο την ενίσχυση της αξίας του οργανισμού, και το έργο 4G, θεωρήθηκε ένας τρόπος. Ωστόσο, όπως μας αναφέρθηκε από έγκυρη πηγή, αυτό θα έπρεπε να γίνει με σωστές διαδικασίες.

Τον Αύγουστο του 2014, εγκρίθηκε ο επιτυχών του διαγωνισμού και τον Νοέμβριο του 2014, άρχισε η διαπραγμάτευση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η προηγούμενη εκτιμώμενη δαπάνη, όπως αποφασίστηκε από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ήταν κατά πολύ υψηλότερη από αυτή που κατέληξε το νέο ΔΣ. Προκειμένου το κόστος αυτό να μειωθεί, έγινε μεγάλη προσπάθεια, με στόχο την επίτευξη της χαμηλότερης δυνατής δαπάνης, αλλά την ίδια ώρα την αύξηση της αξίας του οργανισμού.

Όπως η ίδια πηγή υποστήριξε, το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να γίνει αυτό, ήταν λογικό νοουμένου ότι στην ουσία το νέο ΔΣ, προέβη στη διενέργεια νέων μελετών.

Την ίδια ώρα, πηγή από το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση ώστε να καθυστερήσουν οι διαδικασίες.

Συνεπώς, ανέφερε, αν υπήρξε καθυστέρηση, υπήρξε γιατί έπρεπε να γίνει η σωστή συμφωνία με γνώμονα το συμφέρον του οργανισμού και του κράτους.

Follow @zannettosn !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα