40 νέες υποτροφίες από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα

40 νέες υποτροφίες σε απόφοιτους λυκείων και τεχνικών σχολών, αξίας 2.000 ευρώ ετησίως(με μέγιστο τα 4 έτη σπουδών) προσφέρει η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα στηρίζοντας μαθητές που επιθυμούν να σπουδάσουν.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά από την 1η μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 στην ιστοσελίδα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. www.ccb.coop.com.cy

Οι υποτροφίες θα προσφέρονται για το πρώτο δίπλωμα ή πτυχίο σε οποιοδήποτε

Πανεπιστήμιο ή Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα δίνονται κυρίως στη βάση οικονομικών, κοινωνικών καθώς και ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Δικαιούχοι για να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία είναι απόφοιτοι μαθητές λυκείων/τεχνικών σχολών της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στρατιώτες που ολοκληρώνουν τη θητεία τους εντός του τρέχοντος έτους.

Κριτήρια για υποβολή αίτησης

· Ο αιτητής θα πρέπει να είναι κάτοχος Κυπριακής υπηκοότητας (ή να είναι μόνιμος και νόμιμος κάτοικος Κύπρου) και να διαμένει στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

· Το κατά κεφαλήν ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα της οικογένειας του αιτητή/ της αιτήτριας να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

· Να μην έχει εξασφαλίσει άλλο πτυχίο προηγουμένως.

· Ο αιτητής ή οι γονείς του να είναι πελάτες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας ή των πρώην ΣΠΙ για περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών πριν την ημερομηνία αίτησης.

Η υποτροφία για κάθε έτος θα χορηγείται στο φοιτητή σε 2 δόσεις, οι οποίες θα καταβάλλονται σε λογαριασμό του φοιτητή που διατηρεί ή θα δημιουργήσει στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, μετά από την προσκόμιση του πιστοποιητικού εγγραφής σε κάθε εξάμηνο.

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ιδρύθηκε το 1937 και παρέχει ευρύ φάσµαχρηµατοοικονοµικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Η Κυπριακή ∆ηµοκρατία κατέχει το 77,34% των µετοχών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, το ΤαµείοΑνακεφαλαιοποίησης το 21,88% και η Συνεργατική Κεντρική Εταιρεία Συµµετοχών το 0,78%. Συνεργάζεται µε τα συνεργατικά κινήµατα πολλών χωρών και εκπροσωπείται στους σηµαντικότερους διεθνείς συνεργατικούς θεσµούς. ∆ιαθέτει το µεγαλύτερο δίκτυο καταστηµάτων και ΑΤΜ στην Κύπρο και είναι η πρώτη τράπεζα σε καταθέσεις κατοίκων εσωτερικού. Εργοδοτεί συνολικά 2.671 άτομα. Στις 31 Μαρτίου 2017, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρισκόταν στο 15,51%, τα ίδια κεφάλαια ανέρχοταν στα €1,2δις και το σύνολο ενεργητικού στα €13,9δις.

Keywords
Τυχαία Θέματα