4 καταθέσεις και έγγραφα ενώπιον Π. Καλλή για το θέμα Ρίκκου

Στα βαθιά μπήκε από σήμερα ο ποινικός ανακριτής Παναγιώτης Καλλής, ο οποίος θα αποφανθεί για τη διάπραξη ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις αναφορές για δωροδοκία του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Ο διορισθείς ανακριτής έλαβε τις τέσσερεις πρώτες καταθέσεις για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, σε σχέση με αναφορές που έγιναν στην επιτροπή Θεσμών για δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου από το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους.

Τα εκτελεστικά μέλη Στέλιος Κοιλιάρης και Γιώργος Συρίχας κατέθεσαν από μία ώρα ενώπιον του ανακριτή,

ενώ ακολούθησαν τα μη εκτελεστικά μέλη Νίκος Κωνσταντίνου και Μιχάλης Πολυδωρίδης.

Εκτός από τις μαρτυρίες, ο κ. Καλλής φαίνεται ότι ζήτησε και έλαβε κάποια έγγραφα, όχι από τους μάρτυρες που κατέθεσαν σήμερα, αλλά από το Ανώτατο Δικαστήριο και το δικαστήριο Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια του ανακριτικού έργου, προσήλθαν κλητήρες στο γραφείο του επιτρόπου νομοθεσίας, όπου διεξάγονται οι ανακρίσεις και προσκόμισαν διάφορα έγγραφα ενώπιον του ανακριτή, που αφορούν στην υπόθεση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, εναντίον της πρώην Λαϊκής τράπεζας.

Μάλιστα τα πρακτικά των μαρτυριών κρατούσε μόνος του ο κ. Καλλής, χωρίς άλλους παριστάμενους στην αίθουσα.

Σημαντικότερη κατάθεση θα είναι εκείνη της Διοικήτριας. Θα είναι η μαρτυρία που θα δώσει φως στην καταγγελία, αν αυτή έγινε σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου και αν η Διοικήτρια είναι σε θέση να τεκμηριώσει μια τέτοια αναφορά της. Ο Νίκος Κωνσταντινίδης ήταν το πρόσωπο που επιβεβαίωσε στην επιτροπή Θεσμών, τα όσα ανέφερε ο παραιτηθείς Στέλιος Κοιλιάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη θα καταθέσει τελευταία, όταν καταθέσουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό πιθανότατα να γίνει την προσεχή Πέμπτη.

Ο κύριος Κοιλιάρης, κατά την έξοδο του, κάλεσε όλους να σκεφτούν πάνω από τους τύπους, το συμφέρον της πατρίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα