3o Digital Banking & Payments - Responding to Change | Empowering Resilience

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα το 3o Συνέδριο Virtual Digital Banking &Payments, live on your screen, στο οποίο έγινε μία σε βάθος ανάλυση προς τους συνέδρους και την Κυπριακή αγορά πάνω στις διαστάσεις από το commoditization των Τραπεζικών Υπηρεσιών, στα καινοτόμα Banking Models, στα new Payments, στην επίδραση των τραπεζικών υπηρεσιών και των Fintech για την ανάπτυξη κύριων κάθετων αγορών όπως Retail,

Hospitality, Transport, Telecomms, κ.ά., με υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής και νέων πελατοκεντρικών λύσεων.

Η Μαρία Κυριακού, CEO, Boussias Cyprus, άνοιξε τις εργασίες με τον εναρκτήριο χαιρετισμό της.

Στην 1η Ενότητα, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, μας τίμησε με την εναρκτήρια θεσμική ομιλία του αναπτύσσοντας την κρίσιμη αξία και σημασία των Τεχνολογιών για το Digital Banking ως κεντρικό μοχλό ανάκαμψης και ευελιξίας στην πορεία ανάπτυξης μετά την πανδημία.

Η Mary Wharmby, Vice President, Group Product Manager for Employee Digital Strategy, CDO, U.S. Bank ανέδειξε μία οριζόντια employee-centric προσέγγιση προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό με έμφαση στις Τράπεζες, ο Κώστας Αγρότης, Chairman of the Board, Cyprus Computer Society ανέλυσε στην παρουσίαση του τα Digital Banking Services, ο Νικόλας Πρέντζας, Deputy CEO &Chief Operating Officer, Ancoria Bank παρουσίασε τα βήματα μετασχηματισμού της Ancoria bank προς ένα υβριδικό μοντέλο στην πορεία προς την ψηφιακή τραπεζική.

Η Σταυρούλα Καμπουρίδου,  Chief Executive Officer, DIAS SA - Interbanking Systems  ανάπτυξε τις προοπτικές εκ μέρους της ΔΙΑΣ-Διατραπεζικά Συστήματα σχετικά με τα instant payments και την σύνδεση του TIPS με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο Καθηγ. Γιάννης Πολλάλης, Professor of Strategy &Director of iLEADS Lab, University of Piraeus ανέλυσε την διαδικασία υλοποίησης του Digital Transformation εγχειρήματος και τις προοπτικές που απορρέουν σε συνδυασμό με την επιτάχυνση που προκαλείται από την covid-19 στην υιοθέτηση της καινοτομίας.

Η Μαρία Ραφαήλ, Chair, European Association of Data Protection Professionals (EADPP) αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στην σχέση του PSD2 με την επιρροή του πλαισίου GDPR και τις προκλήσεις στην προστασία προσωπικών δεδομένων στις συναλλαγές. 

Στο 1ο Πάνελ με θέμα “How Customers &Staff influence Digital B2B Banking &new Payments – Regulations, Privacy, Customer Loyalty, Mobile Channels”    αναλύθηκαν κανονιστικοί παράγοντες, διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και η πιστότητα των πελατών στο Digital Banking ενώ συμμετείχαν οι Χρήστος Εοτζουριάν, Channels &Digital Products Manager, Hellenic Bank, Δημήτρης Νικολάου, Manager Digital Transformation, Bank of Cyprus, και Γεώργιος Παγλάς , Chief Banking &Business Development Officer, Ancoria Bank. Συντονίστρια η Μαρία Ραφαήλ, Chair, European Association of Data Protection Professionals (EADPP).

Στην 2η Ενότητα, ο Scott Gaten, Global Head of Payment Operations, HSBC παρουσίασε τις προσπάθειες για την καλλίτερη Λειτουργική επίδοση της Τράπεζας διεθνώς,  ο Νέαρχος Πετρίδης, Chief Executive Officer, Ellinas Finance Public Company Limited ανέλυσε τις διαστάσεις και την συνεισφορά της ELF στην στήριξη της ανάπτυξης των Επιχειρήσεων στην Κύπρο και η Elena Lavezzi, Head of Southern Europe at Revolut έριξε φώς για τις δυνατότητες βέλτιστης διαχείρισης των χρημάτων των πελατών τους μέσω των υπηρεσιών της Revolut.

Στο 2ο Πάνελ με θέμα “The evolving role of Banks-2-Business relationship – Upgrading Digital Banking Services to extend Business Potential”  αναπτύχθηκαν οι εμπειρίες συνεργασίας  Bank-2-Business σε διαφορετικό επίπεδο μέσα από την σύγκλιση στις ψηφιακές πλατφόρμες και τις πολλαπλές επιχειρησιακές λειτουργίες μέσω τραπεζικής υποστήριξης, όπου συμμετείχαν οι Ελένη Κωνσταντίνου, Chief Financial Officer, Superhome Center (DIY) Limited,  Ανδρέας Δημητρίου, Chief Information Officer, Alphamega Hypermarkets και Μαρία Γερμανού, Chief Operating Officer, C.A.Papaellinas Group. Συντονιστής ο Χάρρυ Ξενοφώντος, Head of Merchant Acquiring, Open Banking &Digital Payment Services, RCB Bank.

Στην 3η Ενότητα, ο Καθηγ. Μαρίνος Θεμιστοκλέους, Director, Institute For the Future (IFF), Associate Dean School of Business University of Nicosia ανέλυσε πως το blockchain ανατρέπει το πεδίο των συναλλαγών και πληρωμών και δίνει ώθηση στην Ψηφιακή Τραπεζική.
Στο 3ο Πάνελ με θέμα “What lies ahead: High-Tech Breakthroughs for Banking” η συζήτηση ανέδειξε την συμβολή του ΙΤ και των καινοτόμων τεχνολογιών στην ώθηση της Ψηφιακής  Τραπεζικής ενώ συμμετέχουντες ήταν οι Χαράλαμπος Φραντζέσκος, Chief Technology Officer, Hellenic Bank, Σπύρος Λοϊζου, Chief Information Officer (CIO), Eurobank Cyprus  και Γεώργιος Τζιωρτζής, Acting CIO, Bank of Cyprus. Συντονίστρια η Ευτυχία Ανδρέου, Marketing Executive.

Στο 3ο Digital Banking &Payments Χρυσός Χορηγός ήταν η  Ελληνική Τράπεζα, Χορηγός η Ellinas Finance Public Company Limited, Χορηγός Επικοινωνίας η ΔΙΑΣ και το livestreaming ανέλαβε η Coneq.

Στο Συνέδριο έγινε υπό την Τιμητική Υποστήριξη από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου,  το  European Association of Data Protection Professionals (EADPP), το Institute of the Future, UNIC,  το iLeads LAB του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Cyprus Computer Society (CCS), τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εταιρειών Πληροφορικής (CITEA) και το ISACA Cyprus Chapter.

Η Ευτυχία Ανδρέου, Marketing Executive είχε τον όλο Συντονισμό και πραγματοποίησε εξαίρετη παρουσίαση των εργασιών του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://www.digitalbanking.cy/

Διοργανωτές: Boussias Cyprus
Χρυσός Χορηγός Ελληνική Τράπεζα
Χορηγός επικοινωνίας: Συγκρότημα «ΔΙΑΣ»

Keywords
Τυχαία Θέματα