3η ετήσια διάλεξη Υπερίων από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με τίτλο «Αναπτύσσοντας τη βιομηχανία πετρελαίου στην Κύπρο: Μαθήματα και εμπειρίες», πραγματοποιείται στις 29 Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη η 3η ετήσια διάλεξη Υπερίων.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Jean Luc Karnik, Διευθύνων Σύμβουλος της IFP Training, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και διατήρηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των πελατών

της από τη βιομηχανία πετρελαίου, φυσικού αερίου, πετροχημικών και ενέργειας, στα υψηλότερα βιομηχανικά πρότυπα.

Η βιομηχανία του πετρελαίου κατέχει δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια οικονομία και γεωπολιτική. Η προσφορά και ζήτηση, όπως σήμερα διαμορφώνεται και η στρατηγική των κύριων παικτών θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της βιομηχανίας αυτής και στην Κύπρο, και σίγουρα μαθήματα και εμπειρίες διαχείρισης του πετρελαϊκού πλούτου είναι πολύτιμα. Τα φαινόμενα της «Ολλανδικής Ασθένειας» και της «κατάρας» των φυσικών πόρων, το Νορβηγικό Μοντέλο και το Γαλλικό Παράδοξο θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στη διάλεξη.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από την αγγλική στην ελληνική και αντίστροφα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Δρ Συμεών Κασσιανίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΥΠΕΡΙΩΝ.

Η 3η Διάλεξη Hyperion πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσφοράς της εταιρείας Hyperion Systems Engineering Ltd (ΥΠΕΡΙΩΝ) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η συνολική προσφορά της εταιρείας περιλαμβάνει, πέραν από τη διάλεξη, την παραχώρηση δύο ετήσιων χρηματικών βραβείων αριστείας σε δύο σπουδαστές του Πανεπιστημίου Κύπρου, που φοιτούν σε τομείς που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της εταιρείας. Τα εν λόγω βραβεία θα απονεμηθούν στο πλαίσιο της διάλεξης.

Πληροφορίες: 22894305

Δηλώσεις συμμετοχής 22894335 (αυτόματος τηλεφωνητής) - https://www.facebook.com/events/647967315340709/

Keywords
Τυχαία Θέματα