36η αγ.: Νίκη Μπαρσελόνας...γκολάρα ο Πέδρο (βιντεο)

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο "Καμπ Νόου" πολύ πιο εύκολα απ' όσο φανερώνει το τελικό 2-0 και αύξησε στους 4 βαθμούς τη διαφορά από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε φορτσάτη στο ματς, κατέγραψε δύο καλές στιγμές, μία κλασική ευκαιρία στο 12ο λεπτό με τον Νεϊμάρ και ακόμα μία διπλή στο 28ο με τον προωθημένο Ζεράρδ Πικέ, προτού ο ολομόναχος Λουίς Σουάρες αστοχήσει στο 33ο.

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε πέντε λεπτά μετά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Νεϊμάρ εκμεταλλεύθηκε μία σέντρα του Λιονέλ Μέσι και με κεφαλιά

έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό, με συνέπεια οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγες να βρουν χώρους και να ασκήσουν μία υποτυπώδη πίεση, ωστόσο ο Πέδρο βρήκε δίχτυα με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι στο 85ο λεπτό και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ίσως να είναι ο τελευταίος εγχώριος αγώνας της σεζόν για τις δύο ομάδες, αφού από την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η απεργία που έχει εξαγγείλει η ένωση ποδοσφαιριστών της χώρας, εξαιτίας του νέου αθλητικού νόμου

Σύμφωνα με την καταλανική "Diario Sport", μάλιστα, εάν η απεργία ακυρώσει τις 2 αγωνιστικές που απομένουν, βάσει ισπανικής νομοθεσίας δεν προβλέπεται ο αναπρογραμματισμός εργάσιμων ημερών που χάθηκαν στην απεργία. Οπότε, το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται με αυτήν την αγωνιστική και η Μπαρτσελόνα στέφθηκε πρωταθλήτρια!

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα (61' Μπουσκέτς), Αντριάνο, Μαστσεράνο, Τσάβι (74' Ινιέστα), Ραφίνια, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (4-2-3-1): Ρούλι, Κάρλος Μαρτίνεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μίκελ Γκονθάλεθ, Ντε Λα Μπέγια, Μπαρκέρα, Γκρανέρο, Τσάμπι Πριέτο, Ρουμπέν Πάρντο, Κανάλες (73' Κάστρο), Βέλα (77' Φινμπόγκασον).


Keywords
Τυχαία Θέματα