30χρονος παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε θείο και θεία

Με την απόσυρση των κατηγοριών του φόνου εκ προμελέτης και τη μετατροπή τους σε ανθρωποκτονία, 30χρονος παραδέχθηκε ότι στις 6 Μαΐου 2015 πυροβόλησε και σκότωσε το θείο και τη θεία του, Σάββα Σοφοκλέους, 74 χρόνων και Κυριακή Σοφοκλέους, 78 χρόνων, στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλλιάς.

Ο 30χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, είχε ήδη παραδεχθεί ενοχή στις κατηγορίες που αφορούσαν κατοχή και μεταφορά

πιστολιού και σφαιρών και χρήση τους, αλλά δεν είχε παραδεχθεί ενοχή στις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης του θείου και της θείας του.

Σήμερα, η κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως αποσυρθούν οι δυο κατηγορίες του φόνου εκ προμελέτης και όπως προστεθούν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, δηλαδή "ότι με παράνομη πράξη - πυροβολισμό - επέφερε το θάνατο του Σάββα Σοφοκλέους και της Κυριακής Σοφοκλέους".

Μετά τη διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου, ο 30χρονος παραδέχθηκε ενοχή στις δυο νέες κατηγορίες και το Κακουργιοδικείο όρισε νέα ημερομηνία ακρόασης της υπόθεσης την 16η Φεβρουαρίου, κατά την οποία θα γίνει παράθεση γεγονότων και επιβολή ποινής. Ο 30χρονος οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως τα θύματα είχαν δεχθεί αριθμό πυροβολισμών από πιστόλι, ενώ βρίσκονταν στο περιβόλι τους και τα άψυχα σώματα τους εντοπίστηκαν από συγχωριανούς τους, που τους αναζητούσαν.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του 30χρονου μετά από αξιολόγηση μαρτυριών πως παρουσίαζε αντιδραστική συμπεριφορά προς όλη την οικογένεια, λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και για τα οποία είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Το φονικό όπλο εντοπίστηκε στο πατρικό σπίτι του 30χρονου και όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για το υπηρεσιακό όπλο του 33χρονου θηροφύλακα αδελφού του.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα