Δύο θάνατοι κρατουμένων σε 10 μέρες – Πολλά τα ερωτήματα

Αντικείμενο συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο αποτελεί νέος θάνατος κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές.


Ο άτυχος άνδρας, Πολωνός 37 ετών, βρέθηκε νεκρός στο κελί του το πρωί της Παρασκευής, μετά από ανακοπή καρδιάς, όπως ξεκαθαρίζει το Τμήμα Φυλακών σε ανακοίνωσή του.

Ο άτυχος 37χρονος συνελήφθη, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών μόλις χθες για το αδίκημα της οχλαγωγίας υπό κατάσταση μέθης και το απόγευμα της ίδιας μέρας μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές

για να εκτίσει την ποινή του.

Ερωτήματα εγείρονται γιατί φυλακίζονται άτομα με προβλήματα αλκοολισμού, όπως ο 37χρονος που είχε παραδεχθεί ο ίδιος ότι είναι αλκοολικός.

Πάντως, το Δικαστήριο μπορεί διά νόμου να διατάξει τη μεταφορά του κρατούμενου σε θεραπευτικό κέντρο, σε περίπτωση που κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο και εάν ο κρατούμενος έχει ανάλογο αίτημα.

Το Δικαστήριο μπορεί επίσης να ζητήσει εκθέσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση υγείας του κρατούμενου και ακολούθως να πράξει αναλόγως.

Πάντως, από το πρωί, χρήστες του διαδικτύου, καθώς και κόμματα, με ανακοινώσεις τους εξαπολύουν πυρά εναντίον όλων των υπευθύνων, με αφορμή τα συνεχή περιστατικά θανάτων κρατούμενων των Κεντρικών Φυλακών. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό θανάτου κρατούμενου μέσα σε μόλις 10 μέρες.

Πηγές εντός του Υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως, αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί ή να γίνει κάτι διαφορετικό, μιας και κατά την εισαγωγή του κρατούμενου στις φυλακές, δεν είχε αναφέρει οτιδήποτε ως ιστορικό προηγούμενο.

Η Αστυνομία πλέον διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα