Μειώθηκαν οι νέες παραγγελίες στις γερμανικές βιομηχανίες

Μη αναμενόμενη μείωση των νέων παραγγελιών τους ανακοίνωσαν για τον Σεπτέμβριο οι βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα και τα οποία προμηνύουν αδύναμες επιδόσεις κατά τους προσεχείς μήνες.

Οι παραγγελίες των εταιριών συρρικνώθηκαν κατά 0,6%, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία, αναφέρει η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας Destatis σε προκαταρκτικά στοιχεία. Οι οικονομικοί αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet, ανέμεναν αύξηση της τάξης του

0,4% τον Σεπτέμβριο.

Η μείωση των νέων παραγγελιών οδηγείται από τη μείωση της εγχώριας ζήτησης, με τις παραγγελίες εντός των συνόρων της Γερμανίας να μειώνονται κατά 1,1%, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό να παρουσιάζουν μείωση 0,3%.

Η μείωση της εξωτερικής ζήτησης προήλθε από τις χώρες της Ευρωζώνης, οι παραγγελίες των οποίων μειώθηκαν αισθητά κατά 4,5%, ενώ από τον υπόλοιπο κόσμο αυξήθηκαν κατά 2,5%.

Οι επιχειρήσεις που πωλούν ενδιάμεσα και καταναλωτικά αγαθά αύξησαν τις παραγγελίες τους κατά 0,5%, ενώ οι κατασκευαστές κεφαλαιουχικών αγαθών παρουσίασαν μείωση των παραγγελιών τους κατά 1,6%, λόγω κυρίως της χαμηλότερης ζήτησης από χώρες της Ευρωζώνης.

Η συνολική μείωση των παραγγελιών στις γερμανικές βιομηχανίες οφείλεται κυρίως στην απουσία νέων μεγάλων συμβάσεων, υπογραμμίζει η Destatis, σημειώνοντας ότι αν αυτές δεν συμπεριληφθούν, τότε οι παραγγελίες παρουσιάζουν αύξηση 1,0% το Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα