14 χρόνια χωρίς τον Άντη Χατζηκωστή

14 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Άντη Χατζηκωστή. Ενός ανθρώπου με μεγάλη καλλιέργεια και παιδεία, αγάπη για την ποίηση και έφεση στην καινοτομία.

Μιλούσε τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά). Κάτοχος πτυχίων Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (στο Πανεπιστήμιο του Southampton στην Αγγλία, όπου τελείωσε με «Άριστα»), εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (1992-1993). Επίσης διετέλεσε project

manager στον συμβουλευτικό οίκο Kienbaum Consultants International Kienbaum στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (1992-1993).

Ερχόμενος στην Κύπρο, ανέλαβε διευθυντής μάρκετινγκ του εκδοτικού οίκου ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ (1994-1997). Επιπλέον, αποτέλεσε ιδρυτικό και διευθυντικό στέλεχος στην εταιρεία IMH Creative Solutions Consulting (1996-2010) και διευθυντής αναπτύξεως νέων επιχειρήσεων (1997-1999), για να αναλάβει τη διεύθυνση του συγκροτήματος ΔΙΑΣ κατά την περίοδο 1999-2002 και ακολούθως να καταστεί διευθύνων σύμβουλος της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ και του εκδοτικού οίκου ΔΙΑΣ.

Επιπρόσθετα, συμμετείχε σε συμβούλια δημοσίων εταιρειών στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Διετέλεσε, ταυτόχρονα, μέλος του European Publishers Association και διοικητικός σύμβουλος και πρεσβευτής των διεθνών τηλεοπτικών βραβείων Έμι.

Ήταν, ίσως, ο πρώτος που κατάλαβε τη δύναμη των νέων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και τις δυνατότητες του διαδικτύου για την ενημέρωση, επενδύοντας, με όραμα, σε ό,τι υποσχόταν το μέλλον. Δυστυχώς, ο αδόκητος θάνατός του άφησε ανολοκλήρωτα τα πιο θαρραλέα και πρωτοποριακά σχέδια που ετοίμαζε. Ήταν εκείνος, ωστόσο, που πρώτος έβαλε τον θεμέλιο λίθο για όλα όσα σήμερα συναπαρτίζουν το μιντιακό τοπίο μας, παρά την κρίση και τις ολέθριες επιπτώσεις της.
Άντης Χατζηκωστής.

Επιχειρηματικό πάθος, δίψα για πρωτοπορία, ανάγκη για δράση και ανόθευτη φιλοπατρία, βιολογικών ετών 41. Διαιωνιζόμενος στις καρδιές των οικείων του, των φίλων του, των εκτιμητών της δουλειάς και του οράματός του (και τόσων άλλων που ζουν στις συνέπειες της δράσης του, δίχως –εν πολλοίς– να το γνωρίζουν).

Ώρα σου καλή, Άντη. Θυμόμαστε…

Keywords
Τυχαία Θέματα