10 μυστικά για ενέργεια όλη την ημέρα

Οι υποχρεώσεις που μας κατακλύζουν, οι λογαριασμοί που μας κυνηγούν και η γκρίνια των άλλων είναι μερικές από τις καταστάσεις που μας στερούν από ενέργεια αφήνοντάς μας κατάκοπους και εξουθενωμένους στο τέλος κάθε μέρας.

Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που βοηθούν στο να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και μερικά από αυτά ακολουθούν.

1. «Βγείτε από την πρίζα»

Προσπαθήστε να αποδεσμευτείτε σιγά-σιγά από την εξάρτηση σας από τα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας. Με το που θα μπείτε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, αφήστε στην άκρη κινητά, smartphones,

tablets και υπολογιστές. Αν κάποιος θέλει επειγόντως να επικοινωνήσει μαζί σας, θα σας καλέσει στο σταθερό, όπως κάναμε παλιά. Συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο μας έχουν κατακλύσει οι ηλεκτρικές συσκευές, παρά μόνο όταν τις αφήσουμε για λίγο στην άκρη και παρατηρήσουμε την ησυχία και ηρεμία που βρίσκουμε χωρίς αυτές.

2. Να θυμάστε να είστε ευγνώμονες

Οι ρυθμοί δουλειάς, για όσους έχουν δουλειά είναι εξοντωτικοί, ενώ το ίδιο εξουθενωτική είναι και η ζωή της ανεργίας και επαγγελματικής ανασφάλειας. Ένας τρόπος να ξεπεράσει κανείς ένα τέτοιο καθημερινό σκόπελο, είναι να σημειώνει κάθε πρωί, τα πράγματα που έχει στη ζωή του για τα οποία είναι ευγνώμων, υπενθυμίζοντας στον εαυτό του πόσο τυχερός είναι που τα έχει. Μπορεί να ακούγεται αμελητέο και ανόητο, αλλά έχει αποτελέσματα για τη διατήρηση μιας σχετικά θετικής διάθεσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.kidsgo.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα