10 φωτογραφίες ενός μεταβαλλόμενου κόσμου

1.Δορυφορικές εικόνες από το πάγο της Αρκτικής, τον Σεπτέμβριο του 2005 και τον Σεπτέμβριο του 2007

Το πακέτο πάγου της Αρκτικής, είναι πιο εκτεταμένο τον μήνα Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η NASA, η οποία έχει την χαρτογράφηση σε ετήσια βάση από το 1979, έχει μετρήσει πτώση κατά 13% της επιφανείας της, ανά έτος.

2. Οι Μαλδίβες απειλούνται από την άνοδο της στάθμης του νερού

Τα επίπεδα νερού που αυξάνονται απειλούν όλο και περισσότερα νησιά καθώς επίσης και τις παράκτιες πόλεις. Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι η στάθμη

της θάλασσας ανέβηκε κατά 18 εκατοστά μεταξύ 1870 και 2000, και με ταχύτερο ρυθμό τα τελευταία χρόνια (+ 6 εκατοστά σε 20 χρόνια).

3. Παγόβουνο παρασύρεται από το χωριό Κουλουσουκ στην Γροιλανδία

Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει χτυπήσει σκληρά την Γροιλανδία, με το λιώσιμο των πάγων. Σε μόλις δέκα χρόνια, έχουν καταγραφθεί οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του σε αρκετές δεκάδες βαθμούς.

4. Η ρύπανση από τα εργοστάσια συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη

Το 2012, η πρωτογενής παραγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανήλθε σε 22,4 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου (ΤΙΠ). Οι κύριοι τομείς είναι καύσιμα από ξύλο (44,8%), υδροηλεκτρική ενέργεια (22,4%), βιοκαύσιμα (10,7%) και αντλίες θερμότητας (6,2%).

5. Ξηρασία: μια από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο, των πιο βίαιων και συχνότερα ακραίων κλιματικών φαινομένων όπως η ξηρασία, η καταρρακτώδεις βροχή και οι καταιγίδες.

6. Δεν πιστεύω στην υπερθέρμανση του πλανήτη

Σύμφωνα με μια μετα-μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2013 στην «Περιβαλλοντική έρευνα γρμμάτων " καταρτίζονται σχεδόν 12.000 περιλήψεις ερευνών που έχουν δημοσιεύτεί από πάνω από 29.000 ερευνητές το 1991 έως και το 2011. Μεταξύ αυτών, 3.896 άρθρα έχουν αποφανθεί σχετικά με τις αιτίες της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά τα τελευταία 50 χρόνια: 97,1% από αυτούς ενέκριναν τη συναίνεση που προκαλείται από τον άνθρωπο.

7. Τα νησιά Ρόμπσον στο αρχιπέλαγος San Blas (Παναμά) απειλούνται από την άνοδο των υδάτων

Εμπειρογνώμονες από την IPCC, έχουν προβλέψει ότι το αverage της θάλασσας και των ωκεανών θα μπορούσαν να αυξήσουν τα επίπεδα από 26 εκατοστά έως 82 εκατοστά μέχρι το 2100. Αυτό θα αποτελούσε απειλή για όλα τα νησιά, δέλτα και παράκτιες περιοχές.

8. Το λιώσιμο των πάγων καταστρέφει πολλά κατοικήσιμα είδη.

Η καταστροφή των κατοίκων αλλά και των οικοσυστημάτων, οδηγεί πολλά είδη με εξαφάνιση.

Επί του παρόντος, 20-30% των ζωικών και φυτικών ειδών απειλούνται με εξαφάνιση.

9. Πλημμύρες στο Πακιστάν

Οι πρόσφατες θανατηφόρες πλημμύρες που έπληξαν το Πακιστάν οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο λιώσιμο των παγετώνων των Ιμαλάϊων, η οποία με τη σειρά της προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

10. Αποψίλωση μεγάλης κλίμακας

Τέσσερις αιώνες πριν, το 66% της γης ήταν καλυμμένο με δάση - σήμερα το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο μισό. Ωστόσο, αυτή η αποψίλωση των δασών εντείνεται, με 23 εκατομμύρια εκτάρια δασικής γης τα οποία καταστράφηκαν από το 2000 έως και το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα