Το iPad της Microsoft ονομάζεται «Surface»

15:04 19/6/2012 - Πηγή: PC Nea
Mε το "Surface" η Microsoft μπαίνει στην αγορά των Tablets. To εν λόγω Tablet θα παράγεται σε δύο εκδόσεις, με τη μικρή έκδοση να κυκλοφορεί το φθινόπωρο και θα διαθέτει το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 8.

Η
είσοδος της Microsoft στην αγορά των Tablet αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα γι’ αυτήν. Έως τώρα η Microsoft πουλούσε μόνο software, ενώ υπολογιστές κατασκεύαζαν έως τώρα εταιρείες όπως οι Hewlett-Packard, Samsung και Dell.

Τα Tablets της Microsoft έχουν μέγεθος όσο ένα iPad, αλλά διαθέτουν μια πιο πλατιά οθόνη 16:9 με διαγώνιο στις 10,6 ίντσες (26,9 εκατοστά) όπως και μια υποδοχή USB όπως και μια είσοδο για κάρτες μνήμης MicroSD.

Aνάμεσα στις άλλες ιδιαιτερότητες είναι το ενσωματωμένο στασίδι η αφαιρούμενη προστασία οθόνης, που συνοδεύεται από ένα κανονικό πληκτρολόγιο αντί για ένα touchpad.

H Microsoft παρουσίασε το Surface τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες (ξημερώματα ώρα Ελλάδος). Οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι είχαν λίγα δευτερόλεπτα στη διάθεση τους για να πάρουν στα χέρια τους το νέο Tablet και να το μελετήσουν. Γι’ αυτό έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο ατόφιο review.

Δύο συσκευές, δύο πληκτρολόγια
Θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις της συσκευής όπως και δύο εκδόσεις πληκτρολογίων. Η low end έκδοση θα τρέχει με τα Windows 8 RT. Πυρήνας της θα είναι ένα Nvidia ARM chip. Η συσκευή ζυγίζει, σύμφωνα με την Microsoft, 676 γραμμάρια (κάτι περισσότερο από ένα iPad 2), έχει πάχος 9,3 χιλιοστά, διαθέτει 32 ή 64GB μνήμη όπως και ένα βύσμα USB 2.0 μαζί με έναν αναγνώστη καρτών μνήμης Micro SD.

Η δεύτερη έκδοση χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή Core i5 από τη σειρά Ivy Bridge της Intel και διατίθεται με τα Windows 8 Pro. Το Surface ζυγίζει 903 γραμμάρια, έχει πάχος 13,5 χιλιοστά, διαθέτει 64 ή 128GB μνήμη Flash, oθόνη Full HD, είσοδο microSDXC και USB 3.0 και μια πανίσχυρη μπαταρία – αν και η Microsoft δεν έχει δώσει στοιχεία για τη διάρκεια της.

Η προστασία οθόνης εμπεριέχει στην έκδοση των 5 χιλιοστών ένα πλήρες πληκτρολόγιο αντί για touchpad. Η έκδοση με πάχος 3 χιλιοστά δεν διαθέτει ένα γνήσιο πληκτρολόγιο αλλά μόνο αισθητήρες που είναι διατεταγμένοι στη μορφή ενός φυσικού πληκτρολογίου.

Ακριβό σαν Ultrabook
Το Surface δεν είναι ανάγκη να αποτελεί ένα άμεσο ανταγωνιστή του iPad. Η Microsoft το πλασάρει κυρίως ως μια φορητή συσκευή με την οποία μπορεί κανείς να γράφει και να εργάζεται. Η ύπαρξη πληκτρολογίου θα λέγαμε ότι το κάνει περισσότερο ανταγωνιστικό προς τα Ultrabooks.

Aν και η Microsoft δεν έχει δώσει εικάζεται ότι η έκδοση Pro θα κοστίζει όσο περίπου κι ένα Ultrabook, ήτοι κοντά στα 1.000 ευρώ. Αντίθετα η έκδοση με τα Windows RT θα κοστίζει όσο περίπου τα αντίστοιχα Tablets.

© pcnea.blogspot.grdon't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα