Τι κάνετε αν κολλήσουν τα Windows 8;

08:07 9/7/2012 - Πηγή: PC Nea
Όποιος έχει εγκαταστήσει την Release Preview των Windows 8 και δοκιμάζει συχνά software, ελλοχεύει ο κίνδυνος να του κολλήσει το λειτουργικό σύστημα.

Τα Windows 8 θα «παγώσουν», δεν θα παίρνουν χαμπάρι από τις εντολές που τους δίνετε μέσω του πληκτρολογίου ή του ποντικιού ενώ ούτε το TaskManager θα μπορεί να σας σώσει.

Σε μια τέτοια
περίπτωση θα πρέπει να καταφύγετε στη χρήση πιο σκληρών μέτρων όπως είναι ο διακόπτης ρεύματος. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα εγκαταστημένα προγράμματα αλλά σε ένα bug των Windows 8.

Το γιατί τα Windows 8 κολλάνε με την εγκατάσταση διαφόρων προγραμμάτων δεν είναι ακόμα γνωστό . Πρόκειται για ένα πρόβλημα στο λεγόμενο "Dynamic Ticking". Μέσω αυτού καθορίζεται πώς τα Windows θα μοιράσουν την ισχύ του επεξεργαστή όταν τρέχουν παράλληλα πολλά προγράμματα.

Μια λειτουργία που δεν λειτουργεί άψογα όπως φαίνεται στην έκδοση Release Preview των Windows 8.

Η Microsoft παρέχει στις σελίδες τεχνικής υποστήριξης ένα tip για το πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το «πάγωμα» του υπολογιστή του. Θα πρέπει να πάει στο command prompt, να πληκτρολογήσει την εντολή "bcdedit /set disabledynamictick yes" και στη συνέχεια να κάνει επαννεκίνηση.

© pcnea.blogspot.grdon't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Keywords
Αναζητήσεις
windows 8.1 κολλανε, γτ κολλαει στο 11% windows 8.1
Τυχαία Θέματα