Τι εστί MS Office 2013

21:52 17/7/2012 - Πηγή: PC Nea
Ο πρόεδρος της Microsoft, Steve Ballmer, παρουσίασε στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Metreon του Σαν Φρανσίσκο το νέο Office 2013 (κωδική ονομασία Office 15).

Το νέο MS Office δίνει βαρύτητα στο cloud, ενώ έχει βελτιστοποιηθεί για τις οθόνες αφής. Μια πρώτη δοκιμαστική του έκδοση είναι
ήδη διαθέσιμη.

Ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα. Το Office 2013 θα εκτελείται εξ ολοκλήρου στο cloud; Η νέα σουίτα γραφείου θα συνεχίσει να φέρνει τα ίδια εξαιρετικά λεφτά στο ταμείο της Microsoft όπως οι προηγούμενες εκδόσεις; Πόσο φορητό θα είναι το νέο Office 2013; Και τι θα γίνει όσον αφορά την έκδοση της σουίτας γραφείου για το Android;

Μπορεί στην εκδήλωση της Microsoft να παραβρέθηκαν μόνο λίγοι επιλεγμένοι δημοσιογράφοι, ωστόσο, το event αναμεταδόθηκε live στο Internet. H ονομασία της νέας σουίτας γραφείου ήταν γνωστή εδώ και λίγες ημέρες καθώς είχαν διαρρεύσει screenshots στο Internet.

O Steve Ballmer έκανε προσωπικά την παρουσίαση της νέας σουίτας, σε ένα casual look, με ένα άσπρο γκρι ριγέ πουκάμισο . Τόνιζε το cloud χαρακτήρα της νέας σουίτας παρουσιάζοντας την έως την τώρα πιο φιλόδοξη έκδοση του Office όλων των εποχών. Επιπλέον το νέο Office είναι ιδανικό για το σύγχρονο γραφείο, όπου τα smartphones και τα Tablets παίζουν ένα σημαντικό ρόλο.

Office 2013 for Windows 7, Windows 8 και ARM
Το Office 2013 τρέχει σε διάφορες εκδόσεις των Windows, μεταξύ άλλων και στα Windows 7. Ωστόσο, είναι σχεδιασμένο κυρίως για τα Windows 8 και βελτιστοποιημένο για τις οθόνες αφής που υποστηρίζουν το multitouch. Αλλά και οι πλατφόρμες ARM υποστηρίζονται, με τη συνεργατικότητα να παίζει ένα σημαντικό ρόλο – σε αυτό βοήθησε και η πρόσφατη εξαγορά του επιχειρηματικού δικτύου Yammer. Αυτό θα προσφέρει την κοινωνική υποδομή για τη συνεργασία μιας ομάδας. Αλλά και η επικοινωνία μέσω του Skype θα υποστηρίζεται. Το Office 2013 θα είναι ιδανικό για meetings, όπου οι συμμετέχοντες αφήνουν τα σχόλια τους.

Powerpoint 2013
Ο Kirk Koenigsbauer, Corporate Vice President της Microsoft, έκανε μια επίδειξη του Office 2013. Παρουσίασε το PowerPoint σε ένα Windows 8 PC (Desktop Version). Η λωρίδα εργαλείων (ribbon) μπορεί να ξεδιπλώσει κατά τη διάρκεια της εργασίας σας. Το Look & Feel του Office 2013 ταιριάζει τέλεια στα Windows 8, δεν διαφέρει ωστόσο πολύ σε σχέση με το Office 2010. Ένα νέο presentation mode έδειξε τα εργαλεία τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς στο πρόγραμμα παρουσιάσεων: pen, timer κ.λπ.

Outlook 2013
Στη συνέχεια η παρουσίαση περιστράφηκε γύρω από το Outlook. Το οποίο έχει φρεσκαριστεί, χωρίς την ύπαρξη του ribbon, παρά μόνο με την εμφάνιση διαφορετικών καρτελών. Όποτε ωστόσο το θελήσετε μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εμφάνιση των ribbons.
Μπορεί να απαντήσετε απευθείας σε ένα email χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει ένα νέο παράθυρο. Το Outlook προσφέρει ένα σχετικά ελαφρύ περιβάλλον εργασίας με πολλές λειτουργίες προεπισκόπησης, τα
Keywords
Τυχαία Θέματα