Συνεργασία πανεπιστημίου και επιχειρήσεων ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη

07:15 6/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔI.ΠA.Ε.) παρέχει ποιοτική εκπαίδευση με βασικούς άξονες την ακαδημαϊκή αριστεία, τον διεθνή προσανατολισμό και την ουσιαστική εναρμόνιση με τις αναπτυξιακές ανάγκες της κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασιστική σημασία έχει και η αποτελεσματική διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό.
Έτσι, στα προγράμματα σπουδών που ήδη λειτουργούν και σ’ αυτά που προγραμματίζονται από το ΔI.ΠA.Ε. επιδιώκεται η συνεργασία με επιχειρήσεις, με σαφή οφέλη και για τις δυο πλευρές.

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο ΔI.ΠA.Ε. συνάντηση εργασίας
με θέμα «Συνεργασία Πανεπιστημίου και Επιχειρήσεων ως Προϋπόθεση για την Ανάπτυξη» με συνδιοργανωτή το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Μπουτάρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Μετά το καλωσόρισμα των παρόντων εκπροσώπων της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινό¬τητας της Θεσσαλονίκης, ο Αντιπρόεδρος του ΔI.ΠA.Ε. Καθηγητής Νικόλαος Μουσιόπουλος παρουσίασε την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και το διεθνή προσανατολισμό του Ιδρύματος.

Ακολούθησε η ομιλία του Καθηγητή Rudolf Schilling, μέχρι πρόσφατα Αντιπροέδρου του Πολυτεχνείου του Μονάχου, που αναφέρθηκε στην πολυσχιδή σύμπραξη του Πανεπιστημίου του με τη βιομηχανία. Στη συνέχεια ο Δρ. Στέργιος Λεβέντης, Λέκτορας του ΔI.ΠA.Ε., περιέγραψε τους τρόπους συνεργασίας επιστημόνων και φοιτητών του ΔI.ΠA.Ε. με επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στη συζήτηση που επακολούθησε τονίσθηκε η σημασία της διεύρυνσης της συνεργασίας ανάμεσα στα ΑΕΙ και τον παραγωγικό ιστό, ιδιαίτερα κατά την παρούσα δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία. Επίσης επισημάνθηκε η σκοπιμότητα της εμβάθυνσης των σχέσεων με τεχνολογικά πρωτοπόρες χώρες όπως η Γερμανία, με στόχο την τόνωση της καινοτομίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.)
Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος ( www.ihu.edu.gr ) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Δι.Πα.Ε. λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems, και η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα