Συνεχίζεται η υποστήριξη JAVA για τα Windows XP

12:04 17/7/2014 - Πηγή: PC Nea
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, υπήρξε μια έντονη φημολογία ότι η Oracle ετοιμάζεται να σταματήσει την υποστήριξη Java για τα Windows XP, προσφέροντας έναν ακόμη λόγο στους χρήστες που παραμένουν στην πλατφόρμα αυτή ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο της αναβάθμισης στο εγγύς μέλλον.
-->

Η εταιρεία, ωστόσο, εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας τις σχετικές αναφορές
και επισημαίνοντας ότι η Java όχι μόνο θα συνεχίσει να λειτουργεί στα Windows XP, αλλά θα εξακολουθήσει να λαμβάνει και ενημερώσεις ασφάλειας.

«Αναμένουμε ότι όλες οι εκδόσεις της Java που υποστηρίζονταν πριν από την ανακοίνωση της Microsoft για λήξη της υποστήριξης [των XP] θα συνεχίσουν να είναι συμβατές με τα Windows XP για το προβλέψιμο μέλλον. Συγκεκριμένα, αναμένουμε ότι το JDK 7 θα συνεχίσει να δουλεύει με τα Windows XP», εξήγησε η Οracle.

«Οι ενημερώσεις ασφαλείας που εκδίδονται από την Oracle θα συνεχίσουν να προσφέρονται σε υπολογιστές με Windows XP. Οι χρήστες που κάνουν download το JDK 7 από το java.oracle.com ή java.com θα συνεχίσουν να μπορούν να το εγκαταστήσουν στα Windows XP».

Η Java 7 θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις για τα Windows XP, έως και τον Απρίλιο του 2015. Εάν μέχρι τότε η χρήση του λειτουργικού παραμένει σε υψηλά επίπεδα, η Oracle έχει ένα εφεδρικό σχέδιο, όμως δεν είναι ακόμη έτοιμη να το αποκαλύψει.

«Υπάρχουν αρκετές επιλογές στη διάθεσή μας, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο», επισημαίνει η εταιρεία, εξηγώντας ότι οι χρήστες των Windows XP που τρέχουν τη Java δεν θα μείνουν απροστάτευτοι μετά το τέλος της υποστήριξης της.
Keywords
Τυχαία Θέματα