Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον ΣΕΠΕ

08:42 11/5/2013 - Πηγή: PC Nea
Με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και οι επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών που συμμετείχαν στην εθνική αποστολή της έκθεσης CeBIT τον προηγούμενο Μάρτιο.
Στη συνάντηση ο ΣΕΠΕ εκπροσωπήθηκε
από τον Πρόεδρο του ΔΣ, κ. Τάσο Τζήκα και τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Θεοδωρόπουλο και συμμετείχαν οι επικεφαλής των εταιρειών B.Open, BYTE Computer, Entersoft Group, Globo Technologies, Intrasoft International, MLS Multimedia, Quest Group, SingularLogic, Unixfor, VOLTE-TEL Communications, Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά της Κυβέρνησης συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαος Δασκαλάκης και ο Επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού κ. Δημήτρης Πτωχός.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την επιδίωξη της κυβέρνησης για την ανάδειξη του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε στρατηγικής σημασίας πυλώνα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελληνικής οικονομίας. Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει ήδη συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί περιφερειακό τεχνολογικό κέντρο με εξωστρεφή χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιχειρήσεις του κλάδου και το υψηλής τεχνογνωσίας ανθρώπινο δυναμικό τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα