Στη Θεσσαλονίκη ξανά η ECOWEEK 2012

08:16 7/1/2012 - Πηγή: PC Nea
Μετά από μια σειρά επιτυχημένων συνεδρίων και «πράσινων» εργαστηρίων σχεδιασμού στην Αθήνα, Μιλάνο, Τελ Αβίβ, Beit Jala, και στη Θεσσαλονίκη, και πριν η ECOWEEK πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία (Πολωνία), Ρώμη (Ιταλία), και την Κοπεγχάγη (Δανία), η ECOWEEK επιστρέφει για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Φέτος, για άλλη
μια χρονιά η ECOWEEK φέρνει κοντά τους καλύτερους επαγγελματίες, ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογικής δόμησης, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες τοπίου, νέους επαγγελματίες, και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε μια εβδομάδα για «out of the box» δημιουργική σκέψη, συνεργασία, διάλογο, διαπολιτισμική ανταλλαγή, δικτύωση, σκληρή δουλειά αλλά και διασκέδαση.

Η ECOWEEK 2012 είναι μια σημαντική ευκαιρία για τους νέους επαγγελματίες και φοιτητές να μάθουν για «πράσινα» κτίρια, να ακούσουν και να συζητήσουν με τους καλύτερους επαγγελματίες στον τομέα αυτό και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία δίπλα στους ειδικούς στον τομέα αυτό, στο πώς να σκέφτονται, να προσεγγίζουν και να σχεδιάζουν «πράσινα» πρότζεκτ.

Το 2012 για πρώτη η ECOWEEK, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ECOWEEK, δημιουργεί επίσης μια ευκαιρία για hands-on ελαφριά κατασκευή για την πραγματική χώρους μέσα στην πόλη, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και αναγεννημένα υλικά, αφήνοντας ένα «πράσινο» αποτύπωμα σε ένα αριθμός των ανοικτών χώρων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η ECOWEEK περιλαμβάνει διαλέξεις από διεθνείς ομιλητές, ντοκιμαντέρ, θεματικές ομιλίες, περιβαλλοντική εκπαίδευση λογισμικού περιβαλλοντικής ανάλυσης κτιρίων, διεπιστημονικά εργαστήρια, επισκέψεις, και πολλά άλλα!

ΤΙ ΝΕΟ γίνεται στην ECOWEEK 2012 στην Θεσσαλονίκη;

(Α) Σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, και τον Οργανισμό Θεσσαλονίκης 2012, τα εργαστήρια ECOWEEK 2012 θα εστιάσουν σε πραγματικά έργα, σε πραγματικές συνθήκες εργοταξίου, σε συνεργασία με έναν πραγματικό «πελάτη». Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στη σελίδα των εργαστηρίων:http://ecoweekconference.org/files/ecoweek2012_THESS/workshops.html

(Β) Επιλεγμένα έργα από τις προτάσεις της ECOWEEK 2012 θα αναπτυχθούν περαιτέρω και ορισμένα θα τεθούν σε εφαρμογή σε μεγαλύτερη κλίμακα!

(Γ) Η ECOWEEK 2012 περιλαμβάνει hands-on εργαστήρια, τα οποία θα προσφέρουν την ευκαιρία και την εμπειρία, τόσο του σχεδιασμού, όσο και της υλοποίησης, με τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών!

(Δ) Η ECOWEEK 2012, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει όλα τα έργα στο κοινό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

(Ε) Παράλληλα με την ECOWEEK 2012, η ??ECOWEEK αρχίζει και τη δραστηριότητα του το ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ της ECOWEEK, μια νέα πρωτοβουλία για την καινοτομία, κοινωνική και περιβαλλοντική επιχειρηματικότητα. Το θερμοκήπιο ήδη δραστηριοποιείται στην Αθήνα και στο Δήμο Μεταμόρφωσης. Από τον Απρίλιο 2012, θα ξεκινήσει και η ενεργή παρουσία του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ και στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερα για το ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ στην ιστοσελίδα:
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, ECOWEEK 2012,thessaloniki, ECOWEEK 2012