Σημαντικές διεθνείς βραβεύσεις της Linakis Digital στα European Design Awards

14:27 30/5/2014 - Πηγή: PC Nea
Ενα χρυσό και δύο αργυρά βραβεία design απέσπασε η Linakis Digital στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Design Awards, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία, το περασμένο Σάββατο κατατάσσοντάς την ως μία από τις πλέον βραβευμένες ελληνικές εταιρείες του θεσμού και βοηθώντας το Ελληνικό design να σκαρφαλώσει στην 6η θέση πανευρωπαϊκά.

Τα βραβεία αφορούν σε δημιουργικό έργο για το Date.gr
(gold) στην κατηγορία brand logo, την Τράπεζα Πειραιώς (silver) στην κατηγορία Infographics και το Homo Travellus (silver) στην κατηγορία Poster Series. Ταυτόχρονα, η Linakis Digital ήταν «Finalist» και σε ένα ακόμη έργο για το Date.gr στην κατηγορία Cards & Flyers.

To χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στο έργο της Linakis Digital για τη νέα ταυτότητα ενός από τα παλαιότερα site γνωριμιών της Ελλάδας, Date.gr, το οποίο επαναλανσάρεται. Το concept στηρίχθηκε στην ιδέα του «άλλου μισού». Με όχημα το αρχικό γράμμα D, το οποίο αποτελείται από διαφορετικό πάνω και κάτω μισό, δημιουργήθηκε ένα διαφορετικό «ντύσιμο» του γράμματος για κάθε μήνα. Οι συνδυασμοί ντυσίματος-γραφής του πάνω και του κάτω μέρους που εναλλάσσονται, είναι άπειροι, όπως και τα διαφορετικά ταίρια που μπορεί να βρει κανείς στο site.

Το ασημένιο βραβείο της ενότητας Infographics δόθηκε στα κινούμενα γραφήματα της Τράπεζας Πειραιώς, που αφορούν στην παρουσίαση οικονομικών και εταιρικών στοιχείων του Ομίλου. Σε μία σελίδα παρουσίασης ο επισκέπτης ανακαλύπτει με το scroll προς τα κάτω, τα σπουδαιότερα οικονομικά και εταιρικά στοιχεία της Τράπεζας που ζωντανεύουν μέσα από κινούμενα αλληγορικά σχήματα, φόρμες και έννοιες. Το έργο αυτό απέσπασε πριν δυο μήνες και βραβείο ΕΒΓΕ στην αντίστοιχη κατηγορία.

Επίσης, ασημένιο μετάλλιο απέσπασε η εταιρεία, σε συνεργασία με τον Αντώνη Κατσίλη, για το έργο της για το ταξιδιωτικό γραφείο Homo Travellus. Σχεδιάστηκε μία σειρά τεσσάρων αφισών, που αποτυπώνει την πρωτοποριακή φιλοσοφία του ταξιδιωτικού γραφείου, το οποίο προτείνει προσωποποιημένα ταξίδια σε κάθε ταξιδιώτη, στη βάση προσωπικών συνεντεύξεων. Οι αφίσες αποτυπώνουν γνώριμες σε όλους μας επιθυμίες ταξιδιού, όπως η θάλασσα ή το ηλιοβασίλεμα, στις τέσσερεις γωνιές του κόσμου – στις τέσσερις γωνίες του χαρτιού, αφήνοντας τον χρωματιστό κενό χώρο στη μέση για να ταξιδέψει το μυαλό. Το έργο αυτό απέσπασε και έπαινο στα φετινά βραβεία ΕΒΓΕ.

Τα European Design Αwards είναι ένας από τους κορυφαίους διεθνείς θεσμούς ανάδειξης και βράβευσης του καλύτερου ευρωπαϊκού design και αποτελεί την κοινή πρωτοβουλία των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών περιοδικών design και οπτικής επικοινωνίας, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του International Council of Graphic Design Associations, σε μία διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη. Οι συμμετοχές στα E.D. Awards αξιολογούνται από την επιτροπή που αποτελούν οι αρχισυντάκτες των έντεκα ευρωπαϊκών περιοδικών design. Τα βραβεία απονέμονται στο τέλος τις μονοήμερης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Σχεδιασμού.

Η Linakis Digital πρωτοπορεί στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων έργων για το internet, εστιάζοντας σε state-of-the-art online υπηρεσίες από το σχεδιασμό και το creative design μέχρι το development και το digital marketing. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, ενώ έχει αποσπάσει πολυάριθμες βραβεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εταιρεία αποτελεί ταυτόχρονα εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της πλατφόρμας Sitecore CMS, που έχει εφαρμοστεί σε ορισμένα από τα πλέον προηγμένα ελληνικά websites.
Keywords
Τυχαία Θέματα