Προσοχή στα ψεύτικα προφίλ στο Instagram

08:38 12/1/2016 - Πηγή: PC Nea
Η ομάδα ασφαλείας της Symantec παρατήρησε μια εισβολή λογαριασμών για ενήλικες στο Instagram, που ενοχλούν τους χρήστες και προσπαθούν να τους ξεγελάσουν για να μπουν σε διάφορα online dating, συνοδείας και adult webcam portals, αλλά πιθανόν και σε άλλα επικίνδυνα sites.

Με το Instagram
να «καυχιέται» ότι έχει πάνω από 400 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, οι spammers και απατεώνες έπιασαν δουλειά.

Όπως αναφέρει το secnews, καθημερινοί χρήστες του Instagram θα πρέπει σίγουρα, ήδη να έχουν παρατηρήσει αύξηση των spam στο δίκτυο, με άγνωστους χρήστες να κάνουν like στις φωτογραφίες τους, να τους στέλνουν σχόλια ή να τους κάνουν follow.

Σύμφωνα με την Symantec, μια συντριπτική πλειοψηφία αυτών των προφίλ προωθούν ιστοσελίδες για ενήλικες, αλλά η Softpedia έχει, επίσης, παρατηρήσει μια πληθώρα άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτούς τους spam λογαριασμούς . Αυτές οι υπηρεσίες κυμαίνονται από υπηρεσίες κοσμημάτων μέχρι και υπηρεσίες τεχνολογικής υποστήριξης και μέχρι οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Ο σκοπός για αυτές τις καμπάνιες είναι για να βγάλουν λεφτά οι spammers μέσω συνεργαζόμενων προγραμμάτων ή με καθοδηγούμενη κυκλοφορία σε κακόβουλους δικτυακούς τόπους, όπου οι απατεώνες μπορούν να πληρώνονται ανά μόλυνση.

Η Symantec συνιστά στους χρήστες να μην αλληλεπιδρούν ή να μην επισκεφθούν οποιοδήποτε σύνδεσμο προωθείται από αυτά τα προφίλ ή προφίλ που δεν γνωρίζετε ακόμη και αν ο spam λογαριασμός αλληλεπιδρά μαζί τους, ακολουθώντας το προφίλ τους και συνεχώς κάνοντας like στις φωτογραφίες τους.

safer-internet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα