Προσοχή σε emails από την Πειραιώς

07:42 18/10/2013 - Πηγή: PC Nea
Βομβαρδισμός με emails τις τελευταίες ώρες... Ως αποστολέας φέρεται η Τράπεζα Πειραιώς και οι αποδέκτες καλούνται να επισκεφθούν μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να συμπληρώσουν διάφορα στοιχεία.

Πρόκειται για σαφή προσπάθεια απόσπασης προσωπικών στοιχείων και για αυτό όσοι πάρουν τέτοια emails το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να τα διαγράψουν, να τα αγνοήσουν και σε καμία περίπτωση να μην απαντήσουν.

Η Τράπεζα
Πειραιώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως σκοπός της προσπάθειας είναι η υποκλοπή στοιχείων.

«Τα emails, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν αποσταλεί από την Τράπεζα Πειραιώς, προτρέπουν τον παραλήπτη να μεταβεί σε μια σελίδα, όπου πρέπει να πληκτρολογήσει προσωπικά στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Για τον λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή σας: ΜΗΝ συμπληρώσετε κανένα στοιχείο σας σε κανένα έντυπο ή σελίδα, τα οποία λάβατε μέσω e-mail. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα σας ζητήσει ποτέ, με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο, να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία, όπως στοιχεία λογαριασμών και καρτών, κωδικούς ATM και κωδικούς εισόδου στις υπηρεσίες web banking, mobile banking ή phone banking.» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα