Οι καινοτόμες ιδέες των Nokia Beta Labs

14:21 2/6/2011 - Πηγή: PC Nea
Τα Nokia Beta Labs είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής ανάμεσα στους χρήστες και τους developers. Οι στόχοι που καλείται να υπηρετήσει η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι δύο, η βελτίωση των προϊόντων και η ενίσχυση της καινοτομίας.
Στα Beta Labs παρουσιάζονται οι δοκιμαστικές εκδόσεις διαφόρων εφαρμογών, υπηρεσιών ή λογισμικού που αναπτύσσει η Nokia ή κάποιος εξωτερικός συνεργάτης.

Από τεχνικής πλευράς, οι δοκιμαστικές εκδόσεις είναι πλήρεις, και το μόνο που χρειάζονται είναι μια βελτίωση σε επίπεδο αισθητικής
ή εμφάνισης. Φυσικά, οι δοκιμαστικές αυτές εκδόσεις δεν προωθούνται στην επίσημα αγορά, καθώς βρίσκονται υπό εξέλιξη.

Με βάση την ανταπόκριση και τα σχόλια όσων συμμετέχουν στα Beta Labs, οι εφαρμογές, οι υπηρεσίες ή το λογισμικό είτε οριστικοποιούνται ως προς την εξέλιξη τους, είτε απορρίπτονται και αρχειοθετούνται “προς γνώση”.

Με αυτό τον τρόπο η Nokia διασφαλίζει ότι η εμπειρία τόσο των developers, όσο και των ενσωματώνεται εξίσου στη διαδικασία ανάπτυξης ενός προϊόντος. Το αποτέλεσμα: καινοτόμες εφαρμογές, δοκιμασμένες από τους χρήστες αμέσως μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τρεις καινοτομικές ιδέες από τα Nokia Beta Labs:

Nokia Drop
Η εφαρμογή Nokia Drop επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη μεταφορά περιεχομένου κάθε τύπου από το PCs στο κινητό. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αλλάζουν wallpaper ή να στέλνουν εικόνες και διευθύνσεις URLs κατευθείαν στη συσκευή του κινητού. Το Nokia Drop χρησιμοποιεί τη λειτουργία push, κι έτσι η ανταλλαγή δεδομένων γίνεται χωρίς να απαιτείται ούτε σύνδεση bluetooth, ούτε καλώδιο.

Nokia Sleeping Screen
Με την εφαρμογή Nokia Sleeping Screen κάθε συσκευή γίνεται μοναδική και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, καθώς όταν το τηλέφωνο είναι σε κατάσταση αναμονής, η εφαρμογή φροντίζει να ζωγραφίζει στην οθόνη συναρπαστικές εικόνες. Η λειτουργία αυτή δεν είναι μόνο αισθητικά ωραία, αλλά είναι και πολύ χρήσιμη: χαμένες κλήσεις, νέα μηνύματα και υπενθυμίσεις εμφανίζονται σαν πευδιάκριτα, κινούμενα εικονίδια τα οποία ο χρήστης μπορεί να ελέγξει με μια ματιά. Η ημερομηνία και η ώρα εμφανίζονται διαρκώς, χωρίς να αυξάνουν την κατανάλωση της μπαταρίας.

Nokia Bots
Τα Nokia Bots είναι μια εφαρμογή η οποία χαρτογραφεί αυτόματα τη συμπεριφορά του χρήστη και βελτιώνει την απόδοση των εφαρμογών προσθέτοντας καινούριες εξειδικευμένες λειτουργίες. Οι πρόσθετες λειτουργίες του “Bot” παρακολουθούν τον τρόπο χρήσης του κινητού και ενεργοποιούνται εάν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Tα Bots “ζουν” μέσα σε ένα και μόνο widget της αρχικής οθόνης, όπου και εμφανίζεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, οι υποδείξεις και τα μηνύματα που στέλνουν. Η συμπεριφορά του χρήστη αναλύεται σε σχέση με διάφορες κατηγορίες, όπως λίστα επαφών, προφίλ χρήσης, υπενθύμιση, shortcuts και μπαταρία.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα