Νέο μέλος του si-Cluster το Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου του Ε.Μ.Π.

09:56 16/2/2015 - Πηγή: PC Nea
To si-Cluster υποδέχεται ένα ακόμη ακαδημαϊκό μέλος, το Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου (CSL) της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Το CSCSL-WebsiteL έχει να επιδείξει επιτεύγματα τόσο στην ακαδημαϊκή όσο και στην εφαρμοσμένη έρευνα και ανάπτυξη στους τομείς της ρομποτικής, της μηχανοτρονικής, του αυτομάτου ελέγχου και του σχεδιασμού συστημάτων.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του CSL καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος περιοχών όπως είναι ενδεικτικά, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μηχανοτρονικών
συστημάτων, η μοντελοποίηση και ο εφαρμοσμένος έλεγχος δυναμικών συστημάτων, η ρομποτική στο διάστημα, ο σχεδιασμός και έλεγχος μικρορομπότ, υποβρύχιων ρομπότ και ρομπότ με πόδια, τα εξελιγμένα σερβοϋδραυλικά συστήματα και οι ιατρικοί εξομοιωτές. Η ερευνητική ομάδα του CSL έχει λάβει μέρος σε δεκάδες Εθνικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή ερευνητικά προγράμματα, ενώ έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες εργασιών στα πιο αναγνωρισμένα διεθνή συνέδρια και έγκριτα περιοδικά του χώρου (όπως για παράδειγμα της IEEE, της ASME, της AIAA, και της ESA).

Ο Καθ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του CSL που ασχολείται με τη διαστημική τεχνολογία, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το εργαστήριο μας συμμετέχει στο si-Cluster, το οποίο έχει να επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα, χάρη και στην οργανωτική δουλειά που γίνεται από την ομάδα του Corallia. Οι στόχοι και το όραμα του si-Cluster συνάδουν με τις δικές μας επιδιώξεις. Ως ερευνητική ομάδα, μας ευχαριστεί το ότι και μέσω αυτής μας της συμμετοχής, θα μπορούμε να συνεισφέρουμε στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών, και την έρευνα σχετικά με τον αυτόματο έλεγχο και τη ρομποτική στο διάστημα. Σε συνεργασία με τα άλλα ακαδημαϊκά μέλη καθώς και με τις εταιρείες του si-Cluster, θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα, καθώς και στην εκπαίδευση Ελλήνων μηχανικών για δραστηριοποίηση στον πολύ σημαντικό χώρο της διαστημικής μηχανολογίας και τεχνολογίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα