Μια συζήτηση για την εξωστρέφεια από την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων

02:45 10/6/2013 - Πηγή: PC Nea
Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων δημιουργήθηκε από την κοινότητα των start-up επιχειρηματιών ώστε να προωθηθεί ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας στη χώρα μας το οποίο θα συνεισφέρει καθοριστικά στη μαζική δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας και στη συνολικότερη ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας.

Ποια είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά;
Σε μια εποχή όπου η ελληνική αγορά αναμφίβολα βρίσκεται σε ύφεση, οι νέες επιχειρήσεις που θέλουν να έχουν την δυνατότητα για ταχεία ανάπτυξη, το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις.


Πολύ σημαντικό όμως είναι οι νέοι στο επιχειρείν να αναλογιστούν την στόχευση σε μια αγορά η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Το νέο μοντέλο επιχειρηματικής δραστηριότητας προωθεί την εξωστρέφεια ως βασικό χαρακτηριστικό των νεοφυών επιχειρήσεων, τη δυνατότητα δηλαδή να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες ανταγωνιστικές στην παγκόσμια σκηνή.

Στον εξωστρεφή προσανατολισμό λοιπόν θα αφιερώσουμε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου την συζήτηση μας στο HSA Univ#4. Επιτυχημένοι επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας τις δικές τους νεοφυείς επιχειρήσεις, μας παρουσιάζουν πραγματικά εξωστρεφή business cases και μας ..αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

Βέλτιστες πρακτικές τις οποίες οι ίδιοι χρησιμοποίησαν για να αποκτήσουν επαφή με την αγορά στόχου τους στο εξωτερικό και να προσεγγίσουν δυνητικούς πελάτες, οι οποίες και οδήγησαν στην κατάκτηση μεριδίου της με αποτέλεσμα πλέον να δραστηριοποιούνται ενεργά σε αυτή.

Εισήγηση 1η: "Πως βγήκα από το καβούκι μου"

Η Μαρία Βλάχου, CEO - Managing Director της fereikos-helix, θα μας μιλήσει για την δική της εμπειρία, πόσο δύσκολο ήταν για τα σαλιγκάρια να ..ταξιδέψουν εκτός συνόρων, και γιατί ειδικά στον πρωτογενή τομέα, η εξωστρέφεια και η τυποποίηση δείχνουν το μονοπάτι προς την επιτυχία.

O δεύτερος ομιλητής, έχει πρόσφατα αποδείξει πως η εξωστρέφεια είναι γι'αυτόν η επιλογή..

Εισήγηση 2η : "Intelen, Inc US Case"

Ο Βασίλης Νικολόπουλος, Entrepreneur @Intelen, θα μας μιλήσει για τις στρατηγικές εξάπλωσης μιας startup εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο και μεταφορά διαδικασιών (business operations), κεντρικών γραφείων και μοντέλων go-to-market στην Αμερική.

Εισήγηση 3η : «Βρίσκοντας πελάτες στο εξωτερικό: κανένας δεν μας έχει ανάγκη»

Αφορά στην ανάλυση της επιχειρηματικής έννοιας των εξαγωγών και των ενεργειών από την σχεδίαση έως την υποστήριξη του προϊόντος, για να αποκτήσει ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην διεθνή αγορά, ενώ "ακουμπά" την σημαντική συμβολή του επιχειρηματία ως καινοτόμου παράγοντα, που θα ορίσει την διαφοροποίηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Μαζί μας οι :

Γιώργος Βεϊνόγλου, επιχειρηματίας στον κλάδο της πληροφορικής. Υλοποίηση loyalty & relationship marketing εκστρατειών με χρήση τεχνικών gamification.

Παύλος Σταμπουλίδης, ψυχολόγος, διευθυντής ψυχομετρικών λύσεων της Psycholate. Η Psycholate κατασκευάζει online πλατφόρμες για ψυχομετρικά τεστ και ερωτηματολόγια.

Την επόμενη Τετάρτη, 12/06, στις 6 το απόγευμα!
Keywords
Τυχαία Θέματα