Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της ADACOM στο 5ο Συνέδριο Infocom Security 2015

11:29 8/4/2015 - Πηγή: PC Nea
Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε στο φετινό 5ο Συνέδριο Infocom Security, η εταιρεία ADACOM, που δραστηριοποιείται στον τομέα των λύσεων ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

Το συνέδριο Infocom Security, διεξήχθη την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.
Πρόκειται για γεγονός που έχει πλέον καθιερωθεί ως η ετήσια συνάντηση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφάλειας ψηφιακών δεδομένων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το συνέδριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον επιχειρήσεων, οργανισμών και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι περισσότεροι από 1500 σύνεδροι, είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, να παρακολουθήσουν την ανάλυση των μεγάλων εξελίξεων που συντελούνται στο τοπίο του Ιnformation Security, όπως την παρουσίασαν δεκάδες καταξιωμένοι εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τις εισηγήσεις έγινε σαφές ότι καθημερινά αναδύονται νέες απειλές, οι οποίες αυξάνονται τόσο σε αριθμό όσο και σε επικινδυνότητα. Λόγω μάλιστα των νέων τεχνολογιών που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στις μηχανογραφικές υποδομές (cloud computing, mobility κ.α.), τα ψηφιακά δεδομένα εκτίθενται σε πληθώρα κινδύνων, καθιστώντας την διασφάλισή τους κρισιμότατο παράγοντα λειτουργίας επιχειρήσεων και οργανισμών.

Η ADACOM, που ήταν και φέτος ένας από τους χρυσούς χορηγούς του συνεδρίου, παρουσίασε στους συνέδρους εισήγηση με θέμα: “Hands-off security: protecting the information journey from mobile to cloud”, αντικείμενο που παρουσίασε ο CTO της εταιρείας, κος Δημήτρης Πατσός.
Στην ίδια ενότητα ο κ. Ηλίας Χάντζος Senior Director Κυβερνητικών Σχέσεων της Symantec παρουσίασε στους συνέδρους εισήγηση με θέμα: «Η αναφορά για την κατάσταση της ιδιωτικότητας στην Ευρώπη. Οι συνέπειες της προστασίας της ιδιωτικότητας για καταναλωτές και επιχειρήσεις» κάνοντας εκτενή αναφορά στην Προστασία των Κρίσιμων Υποδομών και στην Ιδιωτικότητα στην περιοχή του ΕΜΕΑ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Adacom διοργάνωσε και δύο πολύ ενδιαφέροντα workshops για την ασφάλεια δεδομένων. Το πρώτο που είχε ως θέμα την: "Προστασία του email σε smartphones και tablets", διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Symantec Hellas. To δεύτερο με θέμα: "Using Data Classification in Practice to Enhance Data Loss Prevention", διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Boldon James.

Και τα δύο workshops συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και τις δυνατότητες που παρουσιάστηκαν από τους ειδικούς εισηγητές.
Keywords
Τυχαία Θέματα