Κοινό «νόμισμα» online μετρήσεων ζητά η αγορά

14:30 23/5/2014 - Πηγή: PC Nea
Τα σημεία τα οποία θα καθορίσουν την αύξηση της online δαπάνης brand advertising επισημαίνονται στη μελέτη Metrics and KPIs του IAB Europe, όπως καταγράφονται μέσα από τις απόψεις των βασικών παικτών της αγοράς.

Ο IAB Europe συγκέντρωσε στο πλαίσιο της έρευνας τις απόψεις άνω των 720 στελεχών από όλες τις πλευρές της αγοράς.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η αγορά δείχνει να επιθυμεί καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το online μπορεί να λειτουργήσει ως κανάλι brand advertising και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα Μέσα: Πάνω από 8 στους 10 συμφωνούν ότι αυτό θα βοηθούσε στην προσέλκυση μεγαλύτερης διαφημιστικής επένδυσης σε online και ψηφιακά κανάλια. Το 77% των ερωτώμενων θεωρούν επίσης σημαντικό προς την ίδια κατεύθυνση, ένα κοινά αποδεκτό «νόμισμα» online μετρήσεων και δεικτών (reach, frequency, GRPs).

Περισσότεροι από 9 στους 10 ερωτώμενους συμφωνούν ακόμη ότι η online μέτρηση πρέπει να γίνει περισσότερο συμβατή με την τηλεόραση. Ακόμη και για τις αγορές που είναι περισσότερο προσανατολισμένες στο print, η τηλεόραση και η συμβατότητα με το online αποτελεί ξεκάθαρα προτεραιότητα (97%). Επιπρόσθετα, για τα 2/3 των ερωτώμενων, σημαντική είναι η κατεύθυνση προς τη μέτρηση απόδοσης της καμπάνιας με όρους viewable impressions και η καθιέρωση ενός βασικού σετ από effectiveness KPIs. Τα παραδοσιακά brand KPIs, όπως brand awareness και purchase intent, θεωρούνται πιο σημαντικά από τα interaction KPIs, όπως τα clicks. Τα ευρήματα ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του Interact Conference στο Παρίσι και η έρευνα αποτελεί μέρος της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας Brand Advertising του ΙΑΒ Europe.

O Manfred Mareck, αντιπρόεδρος του IAB Europe Brand Advertising Committee, σχολίασε σχετικά: «Ενώ υπάρχουν πολλά εργαλεία που διευκολύνουν τους marketers να σχεδιάσουν και να μετρήσουν την αποδοτικότητα και επιτυχία των ψηφιακών καμπανιών, είναι ξεκάθαρο ότι η επένδυση των brands στα ψηφιακά κανάλια υστερεί ακόμη, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για τον τρόπο με τον οποίο τα online κανάλια μπορούν να δουλέψουν καλύτερα για τις καμπάνιες brand advertising».

marketingweek.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα