«Κάνε την Καινοτομία Πράξη»

00:43 22/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, μέσω της Επιτροπής Καινοτομίας και Εκπαίδευσης πού διαθέτει, με την ουσιαστική συμβολή μεγάλων Ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τον πρωτοποριακό παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων με τίτλο Make Innovation Work.
Ο διαγωνισμός κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένος καθώς κατατέθηκαν 273 επιχειρηματικές προτάσεις συνολικά από φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα,
το εξωτερικό και την ευρύτερη Ελληνική Διασπορά.

Μέσα από τις διαδικασίες αξιολόγησης αναδείχτηκαν οι πλέον ολοκληρωμένες προτάσεις αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας διαθέτει σημαντικό και ελπιδοφόρο απόθεμα καινοτόμων και επιχειρηματικών μυαλών, το οποίο με την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Η προσπάθεια αυτή είναι σημαντική, καθώς διεξήχθη σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελληνική Οικονομία, όπου αναζητούνται τόσο αποτελεσματικοί όσο και πρακτικοί τρόποι για την τόνωση της επιχειρηματικότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας.

Η βράβευση των καλύτερων επιχειρηματικών προτάσεων πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης δήλωσε: «Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί την έμπρακτη συμβολή του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στο πέρασμα από την κατήφεια στην αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας».

«Στην Επιτροπή Καινοτομίας και Εκπαίδευσης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου χρησιμοποιούμε ως ερείσματα τις εξελίξεις σε διάφορους καινοτομικά και τεχνολογικά ανεπτυγμένους χώρους που μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν σε πολλαπλές καταστάσεις με οποιοδήποτε ανθρώπινο δυναμικό με το μικρότερο δυνατό κόστος επενδύσεων και με βασικό στοιχείο τη συνεχή εκμετάλλευση και χρήση γνώσης.
Κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι έμπρακτα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε πυρήνες ανάπτυξης δυνατοτήτων, οι οποίες να εξελίσσονται διαρκώς και να διαδίδονται τόσο στην ίδια περιοχή όσο και σε άλλες. Μπορούμε σήμερα με τα μέσα που διαθέτουμε να επιτύχουμε, να δημιουργήσουμε αυτά που μπορούν να αλλάξουν, να γυρίσουν τη σημερινή κατάσταση, και αυτό δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε ακατόρθωτο ούτε ουτοπία.
Τέλος πια στην κατάθλιψη και την απαισιοδοξία! Ώρα για δημιουργία, ανάπτυξη, ανάκτηση και αναγνώριση και πάλι των αξιών μας και της χώρας μας. Ας κάνουμε όλοι μας την καινοτομία πράξη σε κάθε τομέα, διότι ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!», επεσήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας, κ. Λίτσα Παναγιωτοπούλου.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα