Η Media Markt συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

12:50 23/3/2011 - Πηγή: PC Nea
H Media Markt υποστηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, «Ώρα της Γης», σβήνοντας τα φώτα και τις φωτεινές επιγραφές των οκτώ καταστημάτων που διατηρεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα,
από το Σάββατο, 26 Μαρτίου και ώρα 20:30, μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Ταυτόχρονα, η εταιρία δεν περιορίζεται στα καταστήματά της, αλλά καλεί και τους ανθρώπους της, δηλαδή τους περισσότερους από 1000 εργαζομένους του ομίλου στην Ελλάδα, να υποστηρίξουν τη δράση, κατεβάζοντας το Σάββατο το βράδυ τους διακόπτες και απενεργοποιώντας τις ηλεκτρικές συσκευές των νοικοκυριών τους.

Η Media Markt κατανοώντας πλήρως την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, συντάσσεται με δράσεις που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. Αντιλαμβανόμενη ότι ενέργειες όπως αυτή μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας, η Media Markt καλεί τους καταναλωτές να κάνουν την προστασία του περιβάλλοντος μέρος της καθημερινότητάς τους, «ξεπερνώντας τη μια ώρα, ξεπερνώντας τον ίδιο τους τον εαυτό», όπως υπενθυμίζει η WWF.

H Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ως μια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Τότε δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους και απηύθυναν ένα μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Από τότε, χρόνο με το χρόνο, εκατομμύρια πολίτες ανά την υφήλιο ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για ορθολογική χρήση των πόρων του πλανήτη, προβαίνοντας στη συμβολική και πρακτική κίνηση του να παραμείνουν για μια ώρα στο σκοτάδι.

Ενδεικτικά, την περυσινή χρονιά, πολίτες από 128 χώρες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθιστώντας την «Ώρα της Γης» το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός που έχει διοργανωθεί ποτέ για την κλιματική αλλαγή, με την Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά στην εν λόγω πρωτοβουλία.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα