Η LG στηρίζει τον κορεάτικο κινηματογράφο με τη χορηγία της ταινίας ‘Pieta’

03:08 12/1/2013 - Πηγή: PC Nea
Η LG Electronics, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και την εταιρεία διανομής ΑΜΑ Films, στηρίζει τον κορεάτικο κινηματογράφο μέσω της χορηγίας της βραβευμένης ταινίας με Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, ‘Pieta’.

Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10
Ιανουαρίου και ώρα 20.00, στον κινηματογράφο Άστυ. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ‘πάρουν μία γεύση’ από την κορεάτικη κουλτούρα και να δοκιμάσουν πιάτα από την παραδοσιακή της κουζίνα, όπως mandoo, noodles και Sushi Kimpa.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας με την ολοκλήρωση της ταινίας είχε δηλώσει σχετικά: «Το Pieta είναι λίγο σαν να αρχίζω ξανά από την αρχή, ένα βήμα μπροστά. Στη διάρκεια της προετοιμασίας και των γυρισμάτων, ήμουν πολύ νευρικός, ένιωθα την ένταση αυτού που κάνω αλλά μαζί και μία μεγάλη χαρά. Γιατί για μένα αυτή η ταινία είναι σαν ένα καινούριο ξεκίνημα».

Επιπλέον, μιλώντας για τις θεματικές του φιλμ και για την προφανή χριστιανική αναφορά του τίτλου, ο Κιμ Κι Ντουκ εξηγεί: «Ο τίτλος της ταινίας μου έχει μια αναφορά στον χριστιανισμό, όπως και το «Amen», ή το «Samaritan Girl», αλλά για μένα αυτοί οι τίτλοι δεν έχουν να κάνουν με τα δικά μου πιστεύω, αλλά κυρίως με τους ήρωες και τις πράξεις τους. Ο τίτλος του φιλμ κάνει ακόμη πιο έντονη την βία των πράξεων των ηρώων μου.

Και στις ταινίες αυτές, πάντα στο κέντρο της ιστορίας τους υπάρχει το χρήμα, κι όταν όλα επικεντρώνονται στο χρήμα, εξαρτώνται από αυτό, τότε πολλοί άνθρωποι -που η ζωή τους κυριαρχείται από την έλλειψή του- καταφεύγουν στον Θεό, εξαρτώνται από τη θρησκεία. Μέσα από αυτούς τους τίτλους λοιπόν, θέλω να κάνω μια αντίστιξη για τη βία του χρήματος, για τις δυναμικές που δημιουργεί, για τον τρόπο που διαβρώνει τους ανθρώπους και την κοινωνία».

Η ταινία πρόκειται για τη μεγάλη επιστροφή του σκηνοθέτη Κιμ Κι Ντουκ, των ταινιών «Το Κορίτσι με το Αγγελικό Πρόσωπο» και «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας και άνοιξη» και αποτελεί την πρόταση της Κορέας για το Όσκαρ® Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας για το 2013.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα