Η LG ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας εικόνας

18:25 24/10/2011 - Πηγή: PC Nea
Η LG Electronics, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη, συνεχίζει να αναπτύσσει την τεχνολογία Plasma και να καινοτομεί, δημιουργώντας την κορυφαία Plasma εικόνα της αγοράς.
Χάρη σε επιτεύγματα όπως το Photo Mode, το οποίο επιτρέπει στην τηλεόραση να επαναφέρει εικόνες και video στο 97% της αρχικής
τους ποιότητας, η τεχνολογία Plasma της LG κερδίζει την αναγνώριση μερικών από τους κορυφαίους οργανισμούς στις οθόνες και τις τηλεοράσεις.

«Μέσα από την αφοσίωσή μας στην τεχνολογία Plasma, έχουμε αναπτύξει τεχνολογίες που μεταφέρουν την ποιότητα της εικόνας Plasma σε νέα επίπεδα και που έχουν ανανεώσει την ευρύτερη αγορά τηλεοράσεων Plasma», δήλωσε ο κ. Heui-seob Kim, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της PDP TV Business της LG Home Entertainment Company. «Στην IFA 2011 επιδείξαμε τις πραγματικές δυνατότητες και προοπτικές της τεχνολογίας Plasma, καθώς και το πώς θέτουμε το ρυθμό των καινοτομιών, οι οποίες πραγματικά βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές βλέπουν τηλεόραση και αλληλεπιδρούν με αυτή».

Ειδικότερα, το Photo Mode είναι μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες της LG στην τεχνολογία Plasma, καθώς αναπαράγει φωτογραφίες και άλλο περιεχόμενο πολυμέσων με ευκρίνεια και ανάλυση η οποία δύσκολα ξεχωρίζει από την αρχική ποιότητα. Συγκρινόμενο με την πηγή, το Photo Mode αναπαράγει εικόνες στο 95,7% του χρώματος, στο 96% του τόνου του χρώματος καθώς και στο 98% της ακρίβειας στις αποστάσεις. Επιπλέον, άλλα effects όπως τα monotone, sepia, ελαιογραφία και vignette, διασφαλίζουν ότι οι τηλεοράσεις Plasma της LG αποδίδουν σχεδόν τέλεια τις επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Χάρη στην ακρίβεια τους, η οποία φτάνει το 97% και είναι η υψηλότερη στην αγορά, οι Plasma τηλεοράσεις 50 και 60 ιντσών της σειράς PZ950 της LG, απέσπασαν πρόσφατα τη διάκριση “Best Photo Display TV” στα Technical Image Press Association (TIPA) Awards 2011.

Η φετινή χρονιά, είναι η δεύτερη συνεχόμενη, κατά την οποία η LG απέσπασε βραβείο για τις Plasma τηλεοράσεις της. Οι συντάκτες που συμμετέχουν στην επιτροπή, προέρχονται από 29 περιοδικά μέλη του TIPA και από 13 χώρες, ψηφίζοντας κάθε χρόνο για το ποια προϊόντα θεωρούν ως τα καλύτερα τους τελευταίους 12 μήνες.

Μεταξύ των υπολοίπων διακρίσεων που έχουν λάβει οι τηλεοράσεις Plasma της LG, η 50PZ550 πρόσφατα ανακηρύχθηκε κορυφαία σε έρευνα για τηλεοράσεις Plasma από έγκριτο περιοδικό των Η.Π.Α.. Οι τηλεοράσεις Plasma της LG, ήταν επίσης οι πρώτες παγκοσμίως οι οποίες πιστοποιήθηκαν ως THX Certified Displays το 2008 στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES).

Το THX, λόγω της αυστηρής και απαιτητικής διαδικασίας που επιβάλλει στις κινηματογραφικές αίθουσες, στα συστήματα ήχου, στα home theatre, στις συσκευές video και στα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου, αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για τα συστήματα ήχου και εικόνας οικιακής ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, οι τηλεοράσεις Plasma της LG έχουν δυνατότητες συνδεσιμότητας μέσω HDMI και USB,
Keywords
Τυχαία Θέματα